Stedendriehoek

Rouwcafe Humanitas maandag 11 maart 2024

Wanneer het overlijden van een geliefde in ons leven zich voordoet dan is dat een ingrijpende gebeurtenis. Het leven kan op zijn kop komen te staan en er is de ervaring dat niets meer is zoals het was. Vaak is het ook moeilijk om het verhaal kwijt te kunnen bij mensen in onze omgeving die een dergelijke ervaring (nog) niet hebben meegemaakt. Een ontmoeting met iemand die dat wel heeft meegemaakt kan dan soms heel bijzonder en behulpzaam zijn.

Humanitas Deventer organiseert op maandag 11 maart een rouwcafe. Dit is een avond voor mensen die rouwen vanwege het verlies van een geliefde. Heel graag willen we iedereen de ruimte geven om contact te hebben met mensen die vergelijkbare ervaringen hebben, om die ervaringen met elkaar te delen en om elkaar tot steun te zijn.

Het rouwcafe wordt gehouden in Wijkgebouw De Driehoek, aan de Rielerweg 110. Iedereen die rouw ervaart en dat wil delen met lotgenoten is dan van harte welkom. Ook mensen die een geliefde hebben verloren door zelfdoding zijn dan van harte welkom. Er zullen ook mensen zijn met wie deze ervaring gedeeld kan worden.

De avond begint om 19.30 uur met een inleiding over een rouw gerelateerd onderwerp. Deze keer zal Lia Boerman iets vertellen over het onderwerp ‘rouw na zelfdoding (en de relatie met andere vormen van rouw’). Lia is rouw- en verlies therapeut in haar eigen praktijk in Apeldoorn en zij is vrijwilliger bij Humanitas.

Na de inleiding is er ruim de tijd voor gesprek en ontmoeting. Er zullen ook boeken zijn die geleend kunnen worden.

U hoeft zich niet aan te melden. De deelname en de koffie en thee zijn gratis. De avond is toegankelijk voor mensen uit Deventer en omliggende gemeenten.

Als u vragen heeft kunt u ons bereiken op 06 53 82 58 20 of op steunbijverlies.deventer@humanitas.nl