Stedendriehoek

Rocketboys lanceren Deventer Doet Pas

Wethouder de Geest ontvangt eerste exemplaar

Door Gerreke van den Bosch

Deventer videomakers de Rocketboys kregen de geest en tilden de Deventer Doet pas naar een hoger plan. De eerste cadeaupas werd vliegensvlug afgeleverd bij wethouder Rob de Geest.

In een verstilde omgeving bij de Bolwerksmolen wachtte de Geest op de plastic vogel met de rode pas op zijn rug. De drone trotseerde de elementen en krijsende meeuwen alvorens keurig voor de voeten van de wethouder te landen. “Ik verwacht dat het veel Deventenaren gaat bereiken. We hebben in onze stad alleen al 10.000 vrijwilligers. We hopen dat ook andere organisaties en bedrijven aanhaken. Ik ben blij dat we iets eenvoudigs hebben kunnen opzetten met een groot bereik”, aldus de Geest.

De cadeaupas drukt waardering uit voor mantelzorgers en vrijwilligers. “Dé Deventer Doet pas is een combinatie van de Mantelzorgpas, de Vrijwilligersverwenpas en daarbij een lokale cadeaukaart voor Deventer en omgeving”, weet de Deventer wethouder.

Direct gebruik
De pas ontstond uit samenwerking tussen de gemeente, Deventer Doet en MKB Deventer. Directeur Deventer Doet, Rob de Jong: “Het is fantastisch dat dit mooie moment samenvalt met de versoepelingen van de coronamaatregelen zodat mensen ook direct gebruik kunnen gaan maken van de pas. Daar zijn we heel blij mee. Wij wilden mantelzorgers en vrijwilligers op een duurzame en praktische manier waarderen en ook lokale ondernemers en goede doelen ondersteunen. Dat is gelukt want met deze pas is er één lokale cadeaupas voor iedereen in Deventer om te verwennen, te verrassen, te waarderen en vooral om onze stad goed te doen.”

Vibes in de stad
De Rocketboys zijn nog niet klaar met de promotie van de Deventer Doet Pas. Wim Sneller: “We zijn bezig met een leuke edit. We volgen de vibes en laten de kaart overal opduiken in de stad. We maken foto’s op diverse locaties en die monteren we dan aan elkaar waardoor het een video lijkt.”
De steekt zelfs de kop op in Bathmen en Diepenveen want daar zijn net als in Deventer verkooppunten. De cadeaukaart is duurzaam want je kunt er geld op blijven storten. Het lijkt daarmee op een gewone bankpas. Je kunt de pas gebruiken bij meer dan vijftig aangesloten lokale ondernemers. Daarbij spaar je automatisch ook nog voor een lokaal doel.

MKB blij met deelname
Initiatiefneemster Irene Huis in ’t Veld. “De pas werkt ook goed om bezoekers van buiten de stad terug te laten komen. Vooral omdat je de pas bij veel verschillende winkels en horeca kunt gebruiken en zo voordeel meepakt.” De ondernemers zelf zijn ook blij met de kaart. Volgens Marco Kok, voorzitter MKB, worden in de koekstad jaarlijks voor 8 tot 10 miljoen euro aan landelijke cadeaukaarten gekocht. “Hiervan komt 0% terecht bij lokale winkeliers en horeca. Zonde! Met dé Deventer Doet pas halen we een deel van deze omzet terug naar lokale ondernemers in Deventer.”
Dé Deventer Doet pas is vanaf nu verkrijgbaar via www.dedeventerdoetpas.nl of bij de aangesloten verkooppunten.

Foto: Gerreke van den Bosch
De Deventer Doet pas krijgt vleugels binnen de Koekstad. Wethouder de Geest ontvangt op ludieke wijze het eerste exemplaar.