Stedendriehoek

Recordpoging tijdens Modelspoorbeurs

DEVENTER/ZUTPHEN – Op zaterdag 16 en zondag 17 december vindt weer de jaarlijkse Modelspoorbeurs plaats in de Hanzehal te Zutphen. Die zondag gaat de organisatie van de Modelspoorbeurs proberen een recordpoging te doen, door zoveel mogelijk modulebakken met het railsysteem van My World aan elkaar te koppelen.

De Modelspoorclub Deventer (MSCD) probeert steeds meer aandacht te besteden aan de jeugd. Dit om de hobby meer onder de aandacht te brengen bij jongeren en om zo ook meer jonge leden te werven. Om die reden heeft een van de leden een modulesysteem ontwikkeld, de C-TRAK. De modulen zijn bakken van 54 bij 54 centimeter en gebaseerd op de geometrie van de C-rails van Märklin. Maar ook de rails van My World kunnen gebruikt worden. De modulebakken worden door de rails aan elkaar gekoppeld.

De Modelspoorbeurs wordt ondersteund door Bentink Modelspoor, Loseweg 39 in Apeldoorn. Hier zijn de bakken ook te koop. Daar worden dan ook workshops (aanmelden via www.bentinkmodelspoor.nl) gehouden om de modulebakken van scenery te verzorgen, die door leden van de MSCD begeleid worden.

Kijk voor meer informatie op www.modelspoorbeurszutphen.com, www.mscd.nl of www.c-TRAK.nl