Stedendriehoek

Radio en Elektronicabeurs

DEVENTER – Op zaterdag 25 maart wordt in wijkgebouw De Schalm, Dreef 1 te Deventer, de elfde editie van de Radio en Elektronicabeurs gehouden. Ruim veertig deelnemers uit heel Nederland bieden een groot aantal nostalgische apparaten, boeken, schema’s en andere lectuur aan.

Voor verzamelaars en liefhebbers zijn er vintage radio’s met onderdelen daarvan en er is een grote keuze aan platenspelers, grammofoonplaten en bandrecorders. De zendamateur vindt er onder andere zend/ontvangers, portofoons, antennes en onderdelen.
De Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio is met een enthousiast reparatieteam aanwezig. Bezoekers kunnen een defecte lampenradio meebrengen, die het team dan gratis zal proberen te herstellen. Er wordt alleen een bijdrage gevraagd voor te vervangen onderdelen tegen een vooroorlogse prijs. Het Nederlands Grammofoon Genootschap verzorgt de muzikale omlijsting.
De beurs is geopend van 9.30 tot 13.00 uur. Er is ruimschoots gratis parkeergelegenheid en ook de toegang is vrij. Zie de website www.deschalm-deventer.nl . (Foto: Wim Geldhof)