Stedendriehoek

Prontoo: Platform voor bezorgers en bedrijven in Deventer

Onze maatschappij heeft steeds meer bezorgers nodig. Zeker nu we sinds de coronacrisis veel thuis zijn en daardoor meer bestellen. Een lekkere maaltijd, kleding of een nieuwe laptop, de deurbel gaat bij ieder huishouden met grote regelmaat: als er (al)weer een bezorger voor de deur staat. Sterker nog, er is een grote kans dat we onze decemberinkopen ook grotendeels digitaal moeten doen. Een andere ontwikkeling is dat mensen hun baan kwijt raken en op zoek zijn naar werk of een tijdelijke bijbaan.

Joost en Sophie Schaepkens uit Deventer hebben heel slim op deze behoeften ingehaakt. Deze broer en zus hebben namelijk een uniek concept paraat staan: platform Prontoo waar bezorgers en bedrijven elkaar vinden. Het concept verbindt de vraag naar meer bezorgers met een aanbod aan mensen die graag flexibel en afwisselend willen werken.

Vrijheid van werken staat centraal, want bezorgers en werkzoekenden kunnen zelf kiezen wanneer, hoeveel en voor wie er gewerkt wordt. Aangesloten bedrijven zetten bezorgdiensten in het systeem, met daarbij direct ook al de datum, het tijdstip en de vergoeding. Als bezorger en werkzoekende kun je je op prontoo.nl aanmelden voor bezorgdiensten naar keuze. Het bedrijf kiest uit alle aanmeldingen vervolgens de gewenste bezorger of laat zich adviseren door de match die het systeem reeds gemaakt heeft op basis van competenties en eisen. Sophie en Joost zetten zich samen in voor diverse branches, zoals de horeca, retail en transport.

“Het is een soort gemoderniseerd, digitaal uitzendbureau”, vertelt Joost. De appel valt trouwens niet ver van de boom, want vader Etienne heeft al 21 jaar ervaring in de uitzendbranche. Hij runt een succesvol technisch uitzendbureau. Sophie is afgestudeerd als facilitair manager. Joost is nog druk met z’n studie commerciële economie, maar klaar voor een stapje extra. Het systeem Prontoo is ook klaar voor deze stap, maar broer en zus zijn nu eerst druk bezig met het aansluiten van voldoende bedrijven en bezorgers.