Stedendriehoek

Professioneel podium voor provinciaal talent

DEVENTER/REGIO – Schouwburg Hengelo, Deventer Schouwburg en Zwolse theaters slaan de handen ineen en organiseren aankomend jaar de talentenjacht Open Podium Overijssel, waarbij deelnemers zich mogen presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op een hoofdprijs van €2.500,-. De inschrijving voor de voorrondes is gestart.

Open Podium Overijssel staat open voor deelnemers uit alle theatergenres: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock. Leeftijd of ervaring is niet van belang, talent wel. Zowel groepen als individuele deelnemers kunnen zich inschrijven, maar dienen wel woonachtig óf afkomstig te zijn uit Overijssel. Tijdens één van de voorronden in Zwolle, Deventer of Hengelo treden de kandidaten op voor publiek en jury. Hier strijden zij om een plek in een van de halve finales. Na de halve finales wordt bepaald wie deel mag nemen aan de grote finale in Schouwburg Hengelo op zaterdag 13 mei 2023.

Inschrijven voor Open Podium Overijssel 2023 is gratis en kan door een online inschrijfformulier in te vullen, dat te vinden is op de websites van de deelnemende theaters. Inschrijven kan tot en met 15 januari 2023. Zie ook: deventerschouwburg.nl/nieuws/open-podium-2023