Stedendriehoek

Proeven, ruiken en beleven

Op woensdagmiddag 3 april verzorgen Jong Leren Eten Overijssel en Natuur en Duurzaamheidscentrum de Ulebelt in Deventer het Schooltuinfestijn. Voor leerkrachten in het basisonderwijs, schoolbestuurders en gemeentefunctionarissen zijn er boeiende workshops over moestuinieren op school.

Hannelore Börger, Jong Leren Eten Makelaar: “Het is belangrijk dat kinderen leren waar eten vandaan komt, en wat gezond is voor jezelf en je omgeving. Moestuinieren leent zich daar perfect voor. Voedseleducatie is namelijk nog leuker als je zelf mag proeven, ruiken en beleven.” Het Schooltuinfestijn gaat vooraf aan de week van de schooltuin (8 tot en met 12 april).

De middag bij de Ulebelt bestaat uit twee workshoprondes. Leerkrachten kunnen kiezen voor de sessies Moestuinieren in potten en bakken, Eetbaar groen op je schoolplein, Koken uit de moestuin, Moestuinieren in volle grond en een workshop over het lesmateriaal bij de film De Schooltuin. Voor schoolbestuurders en gemeenteambtenaren is er een speciale sessie over het stimuleren, opstarten en structureel inbedden van schooltuinen. En uiteraard is er voldoende tijd om onder het genot van een heerlijke moestuingroentesoep eigen ervaringen uit te wisselen.

Het Schooltuinfestijn vindt plaats op woensdagmiddag 3 april van 16.00 tot 18.00 uur bij de Ulebelt, Maatmansweg 3 in Deventer. “Meld je snel aan en ontdek nieuwe perspectieven voor een groene en gezonde school. Meer informatie en aanmelden via: www.nmeoverijssel.nl/schooltuinfestijn