Stedendriehoek

Praten en meedenken overneen veranderend godsbeeld

DEVENTER – Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis belegt in februari drie bijeenkomsten rondom God.

Er bestaat nog steeds een traditioneel beeld van God, maar binnen de kerken, en zeker binnen de vrijzinnige geloofsgemeenschappen herkent men zich hier niet (meer) in. Het traditionele godsbeeld is aan het verschuiven, maar wat is er voor in de plaats gekomen? Deze vraag staat centraal in de drie bijeenkomsten.

 

Dinsdag 7 februari:Psalmen zijn bij vrijzinnigen niet altijd even populair. Toch spreken sommige psalmen erg tot de verbeelding. Deelnemers gaan op zoek naar hoe God in diverse psalmen ter sprake komt.

 

Dinsdag 14 februari:Er is veel over God geschreven. Tijdens de bijeenkomst beperken deelnemers zich deze ochtend tot een aantal  buitenlandse schrijvers: Samuel Beckett, Dan Brown, Fidor Dostojewki, Elie Wiesel.

 

Dinsdag 21 februari: In hedendaagse popsongs gaat het verrassend vaak over God. Deelnemers beluisteren en bekijken enkele teksten van de onlangs overleden zanger Leonard Cohen. Hoe kunnen ze inspireren?

 

Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis (Brink 89, Deventer) nodigt iedereen van harte uit op genoemde dinsdagochtenden mee te denken en mee te praten over God. De ochtenden zijn los van elkaar te bezoeken. De bijeenkomsten zijn van 10.00 tot 12.00 uur. De kosten bedragen 2 euro per keer, voor koffie/thee. Opgave vooraf is niet nodig. Voor meer informatie kan men mailen naar ds. Sigrid Coenradie: s.coenradie@hotmail.com