Columns

VVVolle vaart vooruit!

Je kunt van alles vinden van de enorme verkiezingsoverwinning van de BBB, maar een ding is zeker: sweet Caroline zet Deventer wel even op de kaart. Ga maar na: vroeg in de ochtend eerst haar stem uitbrengen in Okkenbroek, of all places, ’s avonds een groots overwinningsfeest vieren aan de Brink in Bathmen en tussendoor een gloednieuw partijbureau opzetten in Colmschate. En overal snorren de camera’s en schrijven de journalisten hun vingers blauw. Ik kan me veel duurdere marketingcampagnes herinneren die de stad stukken minder exposure bezorgden. En ik sluit niet uit dat andere politieke partijen ook eens komen buurten om te ervaren wat nou de magie van Deventer is als het op stemmentrekken aankomt.
Stad en ommelanden zitten nogal in de lift, dus is het zaak om het momentum te grijpen en die lijn door te trekken en de hordes nieuwsgierigen die ongetwijfeld deze kant op gaan komen nog beter te faciliteren. Dus dat voetbalmuseum op de Brink in de ouwe bieb, die inclusief omringende panden zo fraai wordt verbouwd; laten we nu effe doorpakken en dat gewoon eens even binnenhalen. Hoort hier ook, zeker nu Go Ahead Eagles De Adelaarshorst, ook al zo’n publiekstrekker, verder wil gaan uitbreiden. Pakken we in een moeite door de Welle aan die daardoor grotendeels autoluw kan worden. Denk aan de vele flanerende toeristen langs de IJssel, maar dan zonder oorverdovend geraas en onwelriekend gegas. Gelukkig is het Stadsfestival-debacle op het laatste moment ten dele afgewend, maar dat moet volgend jaar natuurlijk weer op de oude locatie plaatsvinden op de Platvoet.
Draaf je nu niet een beetje door, zegt u, laten we vooral bescheiden blijven hier in het oosten. Groots denken, dat is er bij de gemeente Deventer nou eenmaal niet met de paplepel ingegoten. Dat kan wel zo zijn, maar zeg nou eens eerlijk; had u twee jaar geleden van Caroline van der Plas gehoord?