Stedendriehoek

Popronde Deventer met 36 acts

DEVENTER – Het programma van de Popronde Deventer is bekend. Normaal gesproken vindt dit evenement plaats in het derde weekend van september, maar dit keer in het tweede weekend van november. Het programma van zaterdag 11 november is bijzonder interessant, met onder andere Dawn Brothers, Yasmine, SoulTrash en Tusky.

De Popronde is hét grootste reizende muziekfestival van Nederland. Tot en met zaterdag 25 november reizen de ongeveer 135 geselecteerde Poprondebands en acts, de nieuwe generatie popmuzikanten, langs 41 steden door het hele land. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Het centrum en de deelnemende locaties vormen het festivalterrein voor de popmuzikanten. Dit jaar zal Het Burgerweeshuis het OOR-podium zijn en De Hip het 3voor12-stage. Daarnaast is er een NMTH (Never Mind The Hype) route voor alles wat heavy, alternative en deviant is. Naast cafés en poppodia fungeren ook platenzaken, Filmhuis De Keizer en andere bijzondere plekken als Productiehuis Oost-Nederland en Davo Bieren als podium. In totaal zijn er dit jaar vijf nieuwe locaties aan Popronde Deventer toegevoegd, welteverstaan Dorst, Zus Bar en Kitchen, wijnbar De Santpoort, Mr. en Mr. Espresso en Walk-In.

Twintig locaties
Popronde Deventer vindt dus plaats op zaterdag 11 november. Er zijn maar liefst 36 acts te bewonderen, verdeeld over twintig locaties. Deze liggen in het centrum van Deventer. De previews beginnen om 15.00 uur en duren tot 17.00 uur. Bezoekers kunnen genieten van The Assorted Travellers die optreden bij Mr. en Mr. Espresso. Bij Plato zorgt Maurica van Hoek voor een muzikale verrassing. Bjarke Ramsing is te zien bij De Zevende Hemel en Yasmine bij Walk In.

Om 19.30 uur is het tijd voor de officiele start. Op veel locaties is het genieten van muziek. The Assorted Travellers spelen bij Davo Bieren, net als GRIM TIM en Los Paja Brava. Lisa Nora is te zien bij Sandpoort en ook Lukas Batteau laat hier van zich horen. Ook andere locaties doen mee, zoals Filmhuis de Keizer waar The Avonden optreedt. Het Burgerweeshuis is het domein van Okke Punt en Dawn Brothers, terwijl bezoekers bij Vrienden van Vroeger kunnen genieten van Sured, Blue Marble en Tom Tukker.

De cafés op de Brink zijn ook vertegenwoordigd bij Popronde Deventer. Bij Persee treden Yasmine, BUNGALOW en Baskar op. Hans en Grietje bieden een podium voor The Curious Incident, The Hazzah en Kitty Kitty Tuna. Life’s Electric laat van zich horen bij De Heks, waar ook Tusky neerstrijkt. De overige podia tijdens Popronde zijn bij Walhalla, De Hip, Productiehuis ON, De Zevende Hemel, Dorst, Het Glas in Lood, Kaal, Zus, De Alm.

Voor informatie over de Popronde en het programma: www.popronde.nl www.facebook.com/PoprondeDeventer