Stedendriehoek

Pop-up tentoonstelling voor het Deventer station

DEVENTER – Op het stationsplein in Deventer staat de Kunsthalte, een glazen ruimte waar Deventer kunstenaars je, in wisselende tentoonstellingen, meenemen op reis door hun eigen werk. Fotograaf Femke Teussink is de eerste kunstenaar die op deze nieuwe, tijdelijke locatie exposeert. Vanaf maandag 7 maart is ‘Survival of the fittest’ te zien.

De afgelopen twee jaar vielen veel van de (expositie)mogelijkheden voor kunstenaars weg door de pandemie. Dit betekent niet dat er in deze periode geen nieuwe ideeën of nieuwe kunstwerken zijn ontstaan. Kunstenlab biedt met Kunsthalte een platform aan lokale makers om hun werk weer in de spotlight te zetten. En natuurlijk om het publiek te laten genieten van kunst op een onverwachte plek.

Onder de titel Survival of the Fittest toont fotograaf Femke Teussink beelden uit de natuur, die hun eigen microkosmos lijken te vormen. De serie gaat over overleven in een schraal landschap, dat Femke Teussink als metafoor ziet voor het kaalgeslagen culturele landschap ten tijde van corona. Toch is het geen treurige bedoening: de foto’s laten zien dat in een schijnbaar kale en gure omgeving toch leven kan zijn. In die zin biedt haar werk verwondering en optimisme.

De volgende tentoonstelling in deze reeks wordt verzorgd door Henk van der Ven en Constance Visser. Tot september is er dus iedere maand een nieuwe verrassende expositie te zien; van grote multimedia-installaties tot fotografie en schilderkunst.