Stedendriehoek

Pop-up Kunstgalerie óp straat avant la lettre

DEVENTER – Onder de naam KunstHandel heeft zaterdag 1 juli én 5 augustus in Deventer een spontane pop-up galerie plaats in de Walstraat. Letterlijk óp straat, avant la lettre. Met onverwachte, intieme, bijzondere kunstuitingen en ontmoetingen wordt de Walstraat tussen 10.00 en 17.00 uur omgetoverd in een podium voor kunstenaars en kopers, het domein voor liefhebbers en kenners.

Op beide dagen staan minstens tien kunstenaars uit diverse disciplines óp straat met een waaier aan kunstuitingen. Van beelden, schilders, schilderijen (olie, acryl en pastel) en grafisch werk tot klanksmederij, sieraden, tassen, glaswerkkunst, keramiek, meubels, verlichting, gemengde technieken, kunstkaarsen en meer…van figuratief tot abstract.

De opstelling met alle galeries in de Walstraat maakt deze dagen extra aantrekkelijk. Zoals Bij Floors de Berg op met zeven gedreven kunstenaars. Van keramiek, grafiek en schilderijen tot beelden, etsen en een sieraad- en hoedenontwerpster. Galerie HK verzorgt op creatieve wijze workshops, bedrijfs- en kinderuitjes. Sieraadontwerpers hebben zich de afgelopen jaren gevestigd als M-line, Lennart Sieraadontwerp en het collectief van Edelsmederij Walstraat 94.

Natuurlijk heeft de binnenstad veel meer galeries die de moeite waard zijn, maar intieme sfeer én de tijd nemen voor het vinden en kiezen van een kunstwerk is in de Walstraat aangenaam voelbaar. De eerste zaterdag in juli en augustus wordt een feest van beleving voor kunstenaars en liefhebbers. Meer informatie via: www.facebook.com/kunstencultuuraandeijssel