Stedendriehoek

Politiek café met Europese kandidaten

DEVENTER – Inwoners van Deventer kunnen op zaterdag 18 mei in debat met kandidaten voor de Europese verkiezingen. PvdA, GroenLinks en D66 Deventer organiseren tussen 14.00 tot 16.00 uur alweer het derde politieke café in De Hip op de Brink.

Ditmaal halen ze Europa naar Deventer, met kandidaten voor zowel de conservatieve, groene, sociaaldemocratische en liberale partij. Het debat wordt afgetrapt met livemuziek van Wouter en Paul, de gespreksleider is Rob de Jong.

Het doel is om meer mensen laagdrempelig te kunnen betrekken bij de Europese politiek. De aanwezige kandidaten zijn Hendri Nortier namens de liberalen, Marit Maij namens de sociaaldemocraten, Anouk Ooms namens de groenen en Stijn Hesselink namens de conservatieven. Buiten het debat met elkaar gaan ze ook vooral graag de dialoog aan met het publiek.

Het debat is in voorbereiding op de verkiezingen voor het Europees parlement, die ook in Deventer zullen plaatsvinden op 6 juni. De partijen PvdA, GroenLinks en D66 vinden het belangrijk om de kiezers te informeren, hier is op 18 mei alle mogelijkheid toe. Naast de Europese kandidaten zijn ook alle raadsleden van Deventer uitgenodigd om mee te doen.

Dit jaar zal er regelmatig op zaterdag een politiek café in De Hip georganiseerd worden, de volgende staat gepland op 21 september. De politieke cafés bevatten naast open debat ook livemuziek en gratis koffie en thee. Het politieke café is vrij toegankelijk voor iedereen.