Stedendriehoek

Pokémon ruilmiddag in het speelgoedmuseum

Het Speelgoedmuseum organiseert op zaterdag 13 april 2024 een ruilmiddag rondom het populaire Pokémon. Tijdens de middag kun je naast het ruilen van Pokémon kaarten met andere bezoekers, ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Spelen in de jaren ‘90’ bekijken.  

Japanse zakmonsters
Het staat op menig verlanglijstje: Pokémon! Pokémon, afkorting van het Engelse woord Pocket Monsters, is een merk van games, televisieseries en films uit Japan. Het is in 1995 bedacht door Satoshi Tajiri. Een Pokémon is een fantasiewezen met magische krachten. Er zijn duizenden verschillende Pokémons en nog steeds worden er nieuwe personages bedacht.

Pokémonkaarten zijn niet langer slechts stukjes karton met afbeeldingen van de geliefde monsters. Ze zijn geëvolueerd tot verzamelobjecten met grote waarde. Het verzamelen van Pokémon kaarten is uitgegroeid tot een hobby voor alle leeftijden. Het Speelgoedmuseum geeft deze middag enkele Pokémonkaarten weg aan bezoekers.

In de games, films en anime zijn er zogeheten Pokémontrainers. Iedereen kan Pokémontrainer worden. Het doel is om Pokémons te vangen en te trainen om vervolgens mee te laten doen aan gevechtswedstrijden. Het trainen van Pokémon wordt gezien als een soort sport. Oorspronkelijk werd Pokémon ontwikkeld als game voor de Game Boy. Dit spel was zo populair dat meerdere games volgden. In 1997 werd de eerste animeserie gelanceerd en in 1998 ontstond de eerste film. Nog altijd is Pokémon erg populair in verschillende landen over de hele wereld.

Over de activiteit
De Pokémon ruilmiddag wordt georganiseerd in het Speelgoedmuseum, gevestigd aan de Brink 47 te Deventer. Het ruilen van kaarten vindt plaats in de Werkkamer van het museum, start om 12:00 uur en eindigt om 14:00 uur. Bezoekers hebben een geldig ticket voor het museum nodig. Deelname aan de ruilmiddag is gratis.

Alle informatie over het Speelgoedmuseum en de activiteit is te vinden op hetspeelgoedmuseum.nl.