Stedendriehoek

Podium voor talentvolle taalkunstenaars

DEVENTER – Het festival Met Andere Woorden brengt muziek, poëzie, spoken word en film samen in het Burgerweeshuis, Bagijnenstraat 9. Na drie succesvolle edities vindt dit evenement op zaterdag 5 november voor de vierde keer plaats.

Een programma vol jonge muzikanten, dichters en spoken word-artiesten uit het oosten. Van stuwende hiphopbeats tot poëtische verhalen, van kleine liedjes tot grootse lichtspektakels. Met Andere Woorden is een samenwerking tussen BRUT, Eigenzinnig en het Burgerweeshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de gemeente Deventer.

Eigenzinnig
Tijdens de vierde editie van Met Andere Woorden is er wederom ruimte voor talentvolle nieuwe taalkunstenaars. Eigenzinnig is een Deventers open poëziepodium waar een nieuwe generatie taalkunstenaars het hart kan luchten. Verwacht een grote liefde voor taal, eigengereidheid en geen blad voor de mond, van diepe bekentenissen tot kritische beschouwingen.

Droom Dit
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg-ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Alles Wat Je Niet Ziet
Alles Wat Je Niet Ziet is een spoken word-video van fotograaf/documentairemaker Isabelle Renate la Poutré en muzikaal maker/performer Vera Bon. In opdracht van het Erfgoedfestival schreef Vera een ode aan Het Provinciehuis in Arnhem. Na haar residentie bleef vooral een gevoel van trots en eerbied hangen. Het vaak onzichtbare werk van de werknemers van de provincie die hun taken mogen uitvoeren in zo’n statig gebouw met rijke geschiedenis. En de vraag wat het met je doet als je zo’n plek, dat toneel even niet meer op mag?

Ischa den Blanken x Pablo Kleinsmann
In 1990 maakt ruimtesonde Voyager 1 op recordafstand van de aarde de foto die later bekend zal komen te staan als The Pale Blue Dot. Op die foto is de aarde te vinden als een minuscuul bleek stipje in een verder overweldigend zwart. Ischa den Blanken onderzoekt zijn verhouding tot het Grootse. Hij probeert woorden en beelden te geven aan het gevoel van nietigheid, de stuurloosheid waarmee we door zowel het heelal als het leven zweven. Voyager verkent de paradoxale verbinding die we kunnen voelen tot het onmetelijke en de troost die we kunnen putten uit metafysische onzekerheid. Ischa wordt hierin ondersteund door violist en componist Pablo Kleinsmann.

Kwaboi
Kwaboi (zie foto) was vroeger een kwajongen, maar tegenwoordig is hij een ambitieuze rapper die zijn emoties in een persoonlijk verhaal op beats zet. Hij combineert rap met catchy popmelodieën. Met zijn rauwe stemgeluid, snelle flows en persoonlijke raps weet hij zijn publiek te raken en aan zich te binden. Zijn teksten gaan over herkenbare onderwerpen als liefde, geluk en prestaties. Daarnaast bespreekt hij gebroken banden, pesterijen en het gebrek aan een rolmodel in het verleden.

Kaarten voor het festival kosten €7,50, inclusief servicekosten, en zijn verkrijgbaar via de website www.burgerweeshuis.nl