Stedendriehoek

Plant een gratis conférence perenboom tegen klimaatverandering

Heb je altijd al een fruitboom willen hebben maar deze nog steeds niet geplant? Haal dan een gratis perenboom af, zaterdag 6 februari tussen 14.00 en 17.00 uur bij de Ulebelt op de Vijfhoek of bij sporthal De Uutvlog in Bathmen. Je krijgt niet alleen lekker fruit: je groeiende perenboom legt ook CO2 vast.

De bomenweggeefdag is een landelijk initiatief van Urgenda, met als doel meer bomen te planten in de strijd tegen de klimaatverandering. In Deventer werken de vrijwilligers mee van de Ulebelt, het Deventer Duurzaamheidscentrum en Noaber Energie in Bathmen.

De eerste landelijke editie van dit evenement vorig jaar had veel succes: in totaal werden in heel Nederland 150.000 bomen weggegeven. Op veel locaties stonden mensen in de rij en vlogen de bomen weg. Het ging om fruitbomen die door de corona-crisis niet verkocht waren en anders versnipperd of verbrand zouden worden. De organisatoren hopen dat het dit jaar net zo’n succes zal worden.

De perenbomen die uitgedeeld worden zijn van het ras Conférence, één van de meest populaire handperen. Lekker zoet en sappig. Wil je één, twee, of drie bomen? Dat kan! Je zet ze zo in de grond en over een paar jaar heb je je eigen fruit. Ze zijn 1,8 – 2 meter hoog. Dat lijkt hoog, maar het zijn nu nog dunne stammetjes, die je zo op de fiets, onder de arm, of in de auto meeneemt. Ze zijn prima geschikt voor de tuin, uiteindelijke worden ze zo’n 3,5 meter hoog. Wil je meer weten over de verzorging? Kijk dan op meerbomen.nu.

Waar afhalen?
Kom op zaterdag 6 februari tussen 14.00 en 17.00 uur naar de Ulenbelt op de Vijfhoek, Deventer, of naar sporthal De Uutvlog in Bathmen en haal je gratis een perenboom op. Wees op tijd, want op = op! Er is op beide locaties parkeergelegenheid.

Naober Energie hoort graag van tevoren of je komt: stuur even een berichtje naar info@noaber-energie.nl met het aantal boompjes dat je mee wilt nemen.