Stedendriehoek

Parkerpen met Deventer ikoon

VVV-tips van de week

Parkerpen met Deventer ikoon

Nieuw in het assortiment van de VVV: deze chique Deventer Parkerpen met natuurlijk in mooie letters Deventer en onze mooie Lebuinustoren.

Laat met trots zien uit welke stad je komt. Maar zeker ook leuk om als relatiegeschenk weg te geven. De pen wordt geleverd in geschenkverpakking. Kleur: zwart/zilver.

De pen is verkrijgbaar bij de VVV en via webshop www.deventerwebwinkel.nl Prijs: 16,95 euro.

 

 

 

 

 

 

 

Penninckshuis

Het Penninckshuis en de VVV zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een bijzonder monument met renaissance pronkgevel, de VVV-winkel en een nog geheel origineel ingerichte kerkzaal.

De gevel van het Penninckshuis met de beelden is één van de topstukken van de renaissance in Deventer en in Nederland. Omstreeks 1588 gaf de handelaar Herman Penninck opdracht voor de bouw van deze pronkgevel.

In het pand is naast de VVV een kerkzaal aanwezig: een rechthoekige, inpandig gebouwde kerk in neo-renaissance-stijl naar het ontwerp van T.E. Kuipers en voltooid in 1891. De kerkzaal met haar voortreffelijke akoestiek heeft een authentieke inrichting.

Adres: Brink 89, openingstijden dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur en zondag en maandag van 11.00 tot 16.00 uur.

Deventer Modern Orchestra

Het Deventer Modern Orchestra is in februari van start gegaan met een groep enthousiaste muzikanten. Het eerste optreden vond plaats in het Kulturhus in Diepenveen en was een groot succes.

De samenstelling is een bigbandbezetting, aangevuld met strijkers. De muziekstijl doet denken aan het Metropole Orkest. Het orkest speelt allerlei genres lichte muziek, bigbandswing, jazzrock, funk en pop, zowel met vocalisten als puur instrumentaal.

Het orkest staat onder leiding van Wim Evink, dirigent & arrangeur.

Locatie: Worpplantsoen, aanvang: 15.15 uur.

Spelen op de Brink

Onder toeziend oog van ouders én vrijwilligers kunnen kinderen tussen 3 en 10 jaar zich nog één maal deze zomer twee uur lang vermaken met verschillend speelgoed midden op de Brink.

Er zijn vliegende Hollanders, hoepels, skelters, hoge bi’s, diabolo’s en nog heel veel meer oud-Hollands en modern speelgoed

Locatie: zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur, Brink Deventer.