Stedendriehoek

Park Brinkgreven opent de deuren

DEVENTER – Dimence Groep, locatie Brinkgreven in Deventer, houdt op zaterdag 9 september van 10.00 tot 16.00 uur een Parkdag onder de naam ‘Kom kijken achter de witte kuizen’.

De titel van deze Parkdag verwijst naar de stenen bollen die bij de oude ingang aan de Brinkgreverweg staan. Als je vroeger achter de ‘witte koezen’ zat, was dat niet zo best. Iedereen is welkom om te komen kijken welke zorg de Dimence Groep biedt aan haar cliënten. Het is voor het eerst in lange tijd dat de Dimence Groep de deuren voor het publiek opent. Redenen daarvoor zijn dat het park de afgelopen jaar gerevitaliseerd is, het Open Monumentendag is en Brinkgreven 125 jaar bestaat.

 

De bezoekers krijgen op 9 september een beeld van de hedendaagse zorg en van de rijke historie van Brinkgreven. Zo is er een demonstratie van therapie met een Virtual Reality-bril, kunnen bezoekers met videobeelden fietsen door het verleden, is er muziektherapie, een presentatie over depressie en kan men zelfs met enkele cliënten speeddaten. Wie wil, kan deelnemen aan een workshop mindfulness, yoga, tai-chi of boogschieten.

Ook is er een filmpje over 125 jaar Brinkgreven. De hele dag worden rondleidingen gegeven door medewerkers die veel afweten van de geschiedenis van het park. Elk uur is er de mogelijkheid om een wandeling, onder deskundige begeleiding van medewerkers van IVN, te doen langs de prachtige bomen op het park. Op het park is een (permanente) rondwandeling met foto’s uit het verleden.

Verder zijn er kraampjes met te kopen producten van de dagactiviteitencentra van de Dimence Groep en kan men zien hoe er gewerkt wordt in het glasatelier, de boekbinderij en de fietsenwerkplaats op het terrein. Ook wordt de oude koets van stal gehaald en kunnen kinderen zich laten fotograferen als echte prinsjes of prinsesjes.

 

De toegangis vrij. Parkeren is niet mogelijk op het terrein. Bezoekers met de auto worden doorverwezen naar de parkeerplaats van het Deventer Ziekenhuis (gratis). Vandaar vertrekt een paardentram of pendelbusje voor mensen die slecht ter been zijn. De activiteiten vinden plaats aan de kant van de Raalterweg (bestuursgebouw 14). 

 

Maatschappelijk van betekenis

“Als Dimence Groep hebben we de ambitie om maatschappelijk van betekenis te zijn”, zegt voorzitter van de raad van bestuur Ernst Klunder. “Daarbij past dat we anderen laten zien wat we doen en dat we hen daar ook gebruik van laten maken. We noemen dit ‘het delen van overvloed’. Onze overtuiging is dat door het delen van overvloed sociale verbindingen en persoonlijke groei ontstaan. Deze Parkdag is daar een uiting van.”