Stedendriehoek

Palmyra-tentoonstellingnwegens succes verlengd

DEVENTER – In de eerste twee maanden na de opening trok ‘Palmyra. Stad van Duizend Zuilen in Deventer’ meer dan 6.000 bezoekers. Dit zijn drie keer zo veel bezoekers als bij de vorige tentoonstelling in Museum De Waag. Vanwege dit succes is de tentoonstelling een maand verlengd en blijft deze nu geopend tot en met 12 maart.

De link tussen de antieke Syrische stad Palmyra en Deventer verbaasde vele bezoekers en maakte hen nieuwsgierig. Het nieuw opgelaaide geweld in Syrië van de afgelopen weken en de verwoestingen die dat met zich mee bracht, zorgden ook voor aangeslagen reacties, zeker onder de meer dan 300 Syrische bezoekers.

Tijdens de opening van de Palmyra-tentoonstelling op 10 november 2016 zong Shaza Hayek (zie foto) prachtige Syrische liederen. Door de vele enthousiaste reacties verzorgt Deventer Verhaal op vrijdag 3 maart een concert van Shaza Hayek & R-chestra in de Grote Synagoge in Deventer. Bij aankoop van een concertkaart ontvangt men een gratis kaartje voor de tentoonstelling ‘Palmyra. Stad van Duizend in Zuilen in Deventer’.

Tot het einde van de tentoonstelling op zondag 12 maart kunnen er gratis kaarten worden aangevraagd voor en door Syrische vluchtelingen. Bij de tentoonstelling zijn Engelse en Arabische vertalingen aanwezig. Stuur een mailtje naar communicatie@deventerverhaal.nl om kaarten aan te vragen.

Museum De Waag, gevestigd aan Brink 56 te Deventer, is geopend op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Wekelijks zijn er instaprondleidingen op zondag van 12.30 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie, zie de website www.museumdewaag.nl