Stedendriehoek

Paasvuur in Epse

EPSE – Op zondag 31 maart (eerste paasdag) wordt in Epse het jaarlijkse paasvuur ontstoken. Tussen de dorpen Epse en Gorssel aan de Hassinklaan zal het paasvuurterrein worden ingericht.

Voorafgaand aan het paasvuur wordt door de Speeltuinvereniging Epse een lichtjesoptocht georganiseerd vanaf de sportvereniging tot aan het paasvuurterrein. Kinderen lopen dan met een versierde paastak met lichtjes mee naar het paasvuur. De paastak met lichtjes dienen de kinderen zelf thuis te maken. Dit evenement is gratis en voor alle kinderen die mee willen lopen.

Op het paasvuurterrein is een bar, zodat men onder het genot van een drankje kan genieten van het paasvuur. Het paasvuurterrein en de bar zijn vanaf 19.30 uur geopend. Het paasvuur wordt georganiseerd door de Stichting Zomerfeesten Epse.

Snoeihout brengen
Snoeihout mag alleen worden gebracht op zaterdag 30 maart tussen 10.00 en 14.00 uur. “Wij letten zowel op het juist aanbieden van het snoeihout (snoeihout mag worden aangeboden met een maximale dikte van 10 centimeter en is ontdaan van blad en mag geen delen van groenblijvende beplanting bevatten) alsmede ook op het totale snoeihout dat wordt gebracht, zodat we een veilig paasvuur kunnen organiseren. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van het paasvuur is meer dan welkom.”