Stedendriehoek

Overdracht aandelen afgerond

Wat sinds het vertrek van Alex Kroes per 1 juli al een feit was, is nu ook formeel bekrachtigd: de aandelenoverdracht van Alex Kroes naar Kees Vierhouten (zie foto) is definitief afgerond, waardoor Vierhouten met 89,99 procent van de aandelen grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles is.

“De aandelenoverdracht is inmiddels definitief goedgekeurd door de KNVB”, zegt Jan Willem van Dop, die zelf op uitdrukkelijk verzoek van Kees Vierhouten de komende vijf jaar fulltime als algemeen directeur aan Go Ahead Eagles verbonden blijft. “De afgelopen maanden werd eigenlijk puur een formele procedure doorlopen, aangezien de structuur en de cijfers van de bedrijven van Kees vorig jaar januari – toen hij al 30 procent van de clubaandelen had overgenomen – ook al eens uitgebreid zijn doorgelicht door de KNVB. Uiteraard zijn we blij dat nu ook alle formele seinen op groen staan en Kees zich nu nog meer dan hij al deed voor Go Ahead Eagles in kan zetten.”

Kees Vierhouten bezit 89,99 procent van de aandelen van Go Ahead Eagles, terwijl Hans de Vroome over 10 procent van de aandelen beschikt. Daarnaast heeft de Stichting Go Ahead Eagles/Betaald Voetbal Deventer het ‘gouden aandeel’ in haar bezit. Hierin zijn zaken als de clubkleuren, locatie van het stadion, clubnaam en andere zaken die met de historische continuïteit van de club te maken hebben geborgd.