Stedendriehoek

Oplevering appartementen markeert levendig en industrieel Havenkwartier

DEVENTER – De feestelijke oplevering van de sociale-huurappartementen werd vorige week gemarkeerd met een symbolische sleuteloverdracht aan de bewoners. Daarnaast ontvingen bewoners van het nieuwe woongebouw Kop Havenkwartier een cheque ter waarde van €2.500,- voor de inrichting (meubels en verlichting) van de daktuin van Rentree.

De toevoeging van deze 75 sociale-huurappartementen in het Havenkwartier is een antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Deventer. In januari droeg Rentree de sleutels, van het woon- en werkgebouw Kop Havenkwartier, over aan haar nieuwe bewoners. De huurappartementen variëren van 41 m2 tot 84 m2 en liggen dicht bij het centrum. Op de begane grond zijn acht huurappartementen voor (startende) ondernemers en een parkeergarage gerealiseerd. Er wordt een daktuin gemaakt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. En aan het gebouw grenst het pand De Koopman. Hierin is een huurappartement met drie slaapkamers en een bedrijfspand gerealiseerd voor de commerciële verhuur. De huurappartementen zijn ontwikkeld door Nijhuis Bouw.

Divers, prettig en leefbaar

Dit woon- en werkgebouw geeft een impuls aan het sociale karakter van de wijk. Jaap Huibers, directeur-bestuurder van Rentree, licht toe: “Wij realiseren hier sociale, betaalbare en hele duurzame huurwoningen  die in combinatie met de huidige woningen, studentenwoningen en bedrijvigheid een mooie aanvulling zijn in de stadwijk Havenkwartier. Met deze sociale-huurwoningen geven we de nieuwe bewoners een fijne plek. Daar ben ik enorm trots op. Ook mijn complimenten aan Nijhuis Bouw. Zij hebben dit gebouw ontwikkeld en zichzelf echt overtroffen!”

Betaalbare woningen

Het Havenkwartier kenmerkt zich door een hippe, industriële uitstraling en is de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een mooi woon- en werkgebied. Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Lars Wijnhoud, vult aan: “75 sociale-huurwoningen op deze bijzondere plek, en dicht bij de binnenstad: de Kop Havenkwartier betekent dat weer een grote groep mensen een betaalbare, nieuwe woning krijgt in Deventer.”