Stedendriehoek

Opening nieuw Informatiepunt Digitale Overheid

KonnecteD en de Bibliotheek Deventer bieden gezamenlijk hulp bij vragen over de overheid

Op maandag 10 oktober openden bibliotheekdirecteur Alice van Diepen en KonnecteD directeur Jeroen van der Geest officieel het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in het pand van KonnecteD aan Kamperstraat 40 in Deventer. Iedereen met vragen over digitale regelzaken van de overheid kan hier nu terecht voor gratis hulp en advies.

Steeds meer zaken van de overheid moeten digitaal geregeld worden. Veel Deventenaren vinden dit lastig. Bijvoorbeeld omdat ze de weg niet kennen op internet, omdat digitale formulieren ingewikkeld zijn of omdat de inhoud niet duidelijk is. De vragen kunnen gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals DigiD, huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belastingen, rijbewijs, zorg en toeslagen. De IDO-vrijwilligers helpen zoeken naar de juiste informatie en kunnen indien nodig doorverwijzen naar organisaties die verder kunnen helpen. Na het IDO in de Bibliotheek Keizerslanden is dit het tweede IDO in Deventer.

Waardevolle samenwerking
Alice van Diepen: “KonnecteD is een vertrouwde partner van de Bibliotheek Deventer en we werken intensief samen bij het tegengaan van laaggeletterdheid. Dit informatiepunt is een mooie vervolgstap in die samenwerking. De Bibliotheek Deventer zit in de haarvaten van de Deventer’ samenleving en komt naar je toe als het nodig en handiger is”.

Jeroen van der Geest: “Niet alleen voor alle inwoners uit de buurt is dit een verrijking. Ook voor de medewerkers van KonnecteD, waarvan een aantal minder digitaal vaardig zijn. Voor hen is het IDO op deze plek erg welkom. Op deze manier helpen, zoveel mogelijk afgestemd op de persoonlijke situatie, is optimaal voor groei en ontwikkeling. Dat doen we samen”. 

“Daarnaast is het tweede IDO een goede en nuttige aanvulling op de publieksbalies die wij als gemeente Deventer uiteraard ook hebben en waar professionele medewerkers onze inwoners te woord staan”, aldus Wethouder Rob de Geest. “Het mooie van IDO is dat het vrijwilligers zijn die andere inwoners van Deventer helpen.”

Openingstijden
Het IDO bij KonnecteD aan de Kamperstraat is vanaf 10 oktober iedere twee weken (in de oneven weken) op maandagochtend geopend van 9.00-11.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, iedereen kan zonder afspraak binnenlopen.