Stedendriehoek

Openbaar vervoer kan oplossing bieden

DEVENTER – In de winter zijn de dagen korter en is het eerder donker. Voor wie liever niet in de auto stapt wanneer het begint te schemeren of al donker is, kan het openbaar vervoer een oplossing bieden. OV-ambassadeurs staan klaar om hierbij te helpen. Ook bij andere vragen over het gebruik van het ov of voor wie al een tijdje niet meer met bus of trein heeft gereisd.

Tijdens maandelijkse inloopspreekuren op verschillende locaties geven OV-ambassadeurs advies en tips over reizen met de bus of trein. Ze helpen hun leeftijdsgenoten om zelfstandig te blijven reizen, en laten zien dat het openbaar vervoer helemaal niet moeilijk is. Door het zelf te ervaren, zal men merken dat het meevalt. Of het nu gaat om een bezoek aan familie, een museum, of een ziekenhuiscontrole, reizen met het openbaar vervoer wordt dan geen probleem meer.

De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 4 januari, van 14.00 tot 15.30 uur, in Bibliotheek Keizerslanden, Graaf Florisstraat 3 in Deventer. Wie de voorkeur geeft aan telefonisch contact met een OV-ambassadeur, kan contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zijn elke werkdag beschikbaar om vragen te beantwoorden. Ze zijn te bereiken op telefoonnummer 038-3037010, maandag- tot en met vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur en maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.