Stedendriehoek

Ook voor Valentijnsdag vind je alles in de Nieuwstraat / T.G. Gibsonstraat

Nog steeds zijn de winkels en horeca gesloten. Funshoppen kan even niet, maar online bestellen en thuis je pakketje afwachten of bij een aantal ondernemingen je bestelling afhalen kan natuurlijk wel. Ook in de Nieuwstraat en aangrenzende T.G. Gibsonstraat is het nog nooit zo stil als afgelopen jaar geweest op straat. Op straat… want achter gesloten deuren wordt er bij veel ondernemers hard gewerkt. Misschien wel harder dan ooit.

Lokaal winkelen is altijd al belangrijk, maar 2020 liet ons inzien dat dit belangrijker is dan ooit. Ondernemers doen er alles aan om hun klanten het beste te blijven bieden, ook onder extreem moeilijke omstandigheden. En juist nu kunnen klanten de ondernemers daarbij helpen. Door de ondernemers te blijven steunen met (online) aankopen, door juist nu te kopen (alle beetjes helpen) en door te kijken of je de bestelling die je gewoonlijk deed bij een grote online keten, ook niet bij een lokale ondernemer kunt plaatsen. Want crisis of niet, winkelier en klant hebben elkaar immers altijd

nodig. Door de lokale ondernemer te steunen heb je als klant ook nog eens de kans jezelf extra te verwennen, want zeg nou zelf: de leukste, meest bijzondere en lekkerste zaken zitten in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat!

De straten zijn ruim en overzichtelijk, dus ook als er weer meer mag worden afgehaald bij de zaken, is dat in dit deel van de stad goed te doen. Alleen de essentiële winkels zijn geopend. In sommige gevallen zijn de winkeltijden aangepast, dus neem altijd even een kijkje op de website of social media voordat je de stad in gaat.

Koop gericht

Wie de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat kent weet dat hier de meest verfijnde ondernemingen zijn te vinden. Daarvan zijn er een flink aantal horecagelegenheden, waar het lekkerste – internationale – eten is af te halen. Let wel even op of je eerst online moet bestellen of dat je ook ter plekke kunt bestellen om af te halen.

Verras je Valentijn

Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg winkels waar je terecht kunt voor een mooi cadeau, voor jezelf of voor een ander. Met Valentijnsdag voor de deur is het niet moeilijk hier iets moois, leuks of lekkers te vinden. Zo kun je bij Kitchen Corner echt alles vinden voor in de keuken: van leuke kleine cadeautjes tot alles om een romantische taart mee te bakken.

Of verras je geliefde met een heerlijk etentje – besteld en afgehaald of bezorgd – bij een van de bijzondere multiculturele eettentjes. Van sushi tot Italiaans en van broodje kebab tot vegetarische cif köftem. Want de horeca is op dit moment gesloten, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van de vele keukens die de Nieuwstraat kent. De multiculti-straat; zo wordt de Nieuwstraat ook wel genoemd, verwijzend naar het grote aantal eettenten uit allerlei culturen. En nee, hier kun je op dit moment niet gaan zitten om je favoriete hap te eten, maar afhalen kan bij de meeste zaken wel. Zo begint de straat vanaf de Engestraat met een Italiaanse zaak en eindigt de straat met shoarma en kebab. Wat daar tussenin zit? Onder andere sushi, Turks, kraakverse broodjes, Thais en patatje speciaal. De meest uiteenlopende specialiteiten. En vrijwel allemaal bezorgen ze gewoon bij jou thuis!

Juist nu is er tijd voor een goed advies over producten

Ja, de winkels zijn dicht. Nee, dat betekent niet dat je geen goed advies kunt krijgen. De meeste winkels hebben een goede website waar veel informatie op staat en zijn telefonisch goed bereikbaar. Wilde je altijd al een goed advies over potten en pannen, over kruiden, of over e-sigaretten? Dan is dit de tijd om contact op te nemen! Zo support je niet alleen de lokale ondernemer maar ook jezelf, want juist in deze tijd van veel binnen zijn en weinig vermaak is het tijd om jezelf eens extra te verwennen.

Bezorgen in Deventer

In het voorjaar van 2020 hebben de Deventer ondernemers de handen ineen geslagen en zijn ze succesvol gestart met de bezorgservice www.bezorgenindeventer.nl. Veel Deventenaren hebben van deze service gebruikgemaakt en ook nu is de website ideaal als je niet in de gelegenheid bent om naar de winkel te komen of als je eten wilt bestellen.

Heb je thuis iets nodig uit de winkel of heb je zin in lekker eten? De Deventer binnenstad komt naar je toe! Met Bezorgen in Deventer vind je alle winkels en restaurants die thuis bezorgen op één overzichtelijke plek. Via de website, telefonisch of via e-mail plaats je jouw bestelling direct bij de ondernemers. www.bezorgenindeventer.nl