Stedendriehoek

Ook in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat weer winkelen zonder afspraak

Het was een tijdje even behelpen met het winkelen op afspraak, maar gelukkig kunnen klanten weer, onder voorwaarden, terecht in de winkels. En natuurlijk kun je ook nog steeds online bestellen en thuis je pakketje afwachten of bij de winkel afhalen. Ook in de Nieuwstraat en aangrenzende T.G. Gibsonstraat, die tegenwoordig tot de meest stabiele winkelstraten van Deventer horen, kun je zonder afspraak terecht.

Klanten kunnen winkeliers helpen

Lokaal winkelen is altijd al belangrijk, maar 2020 liet ons inzien dat dit belangrijker is dan ooit. Ondernemers hebben er alles aan gedaan om hun klanten het beste te blijven bieden, ook onder extreem moeilijke omstandigheden. En ook nu blijven zij meebewegen in de veranderde maatregelen tegen het coronavirus. Alleen al daarom verdienen deze ondernemers de steun van klanten. Door gericht te winkelen en je aan de maatregelen te houden, voorkom je onnodige drukte op straat en het risico op binnenstadontruimingen. En ook daarmee help je de ondernemers. Want juist in deze tijd, waarin het weer enigszins mogelijk is een winkel in te gaan zonder vooraf aanmelden, is het zaak om omzet te maken.

Door de ondernemers te blijven steunen met (online) aankopen, door juist nu te kopen (alle beetjes helpen) en door te kijken of je de bestelling die je gewoonlijk deed bij een grote online keten, ook niet bij een lokale ondernemer kunt plaatsen. Want crisis of niet, winkelier en klant hebben elkaar altijd nodig. Door de lokale ondernemer te steunen heb je als klant ook nog eens de kans jezelf extra te verwennen, want zeg nou zelf: de leukste, meest bijzondere en lekkerste zaken zitten in de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat!

Koop gericht, verwen jezelf en steun de ondernemers

Wie de Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat kent, weet dat hier de meest verfijnde ondernemingen zijn te vinden. Daarvan zijn er een flink aantal horecagelegenheden, waar het lekkerste – internationale – eten is af te halen. Let wel even op of je eerst online moet bestellen of dat je ook ter plekke kunt bestellen om af te halen.

Op nummer 22 in de Nieuwstraat is Mekong Thai te vinden. Deze specialiteitenzaak zat voorheen een paar deuren verderop. Hier vind je gerechten van het hoogste niveau uit Thailand, Filipijnen & Laos.

Of neem eens een gerecht mee van Cigkoftem Deventer. Cigkoftem is een vegetarisch product dat wordt samengesteld uit tarwegort, tomatenpuree, rode peper en nog achttien diverse specerijen. Dit is echt gezond, voedzaam fastfood-eten, met weinig calorieën en het is vegetarisch. De multiculti-straat: zo wordt de Nieuwstraat ook wel genoemd, verwijzend naar het grote aantal eettenten uit allerlei culturen. En nee, hier kun je op dit moment nog niet binnen gaan zitten om je favoriete hap te eten, maar afhalen kan bij de meeste zaken wel. Zo begint de straat vanaf de Engestraat met een Italiaanse zaak en eindigt de straat met shoarma en kebab. Wat daar tussenin zit? Onder andere sushi, Turks, kraakverse broodjes, Thais en patatje speciaal. De meest uiteenlopende specialiteiten. En vrijwel allemaal bezorgen ze gewoon bij jou thuis!

Een mooi cadeau voor jezelf of een ander

Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg winkels waar je terecht kunt voor een mooi cadeau, voor jezelf of voor een ander. Het is niet moeilijk hier iets moois, leuks of lekkers te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij De Stoelendans, want als ergens magie tot leven komt, dan is het daar wel! Van beelden, sieraden en de meest bijzondere voorwerpen tot theeën, supplementen en producten die helpen tegen vele aandoeningen.

Wil je een echt bijzonder cadeau voor iemand anders of voor jezelf? Kijk dan eens bij Papyrus Oude Liefdes. Deze winkel is het gevolg van het samengaan van de webwinkel Oude Liefdes met het reeds dertig jaar aan de Nieuwstraat gevestigde antiquariaat Papyrus. De winkel biedt een ruim voor-een-ieder-wat-wils assortiment.

De mooiste vintage kleding vind je bij Bleached Onion. Stuk voor stuk unieke items, 100% vintage en specifiek uitgezocht. Meerdere keren per jaar wordt kleding ingekocht die daarna per stuk, indien nodig, gewassen, gestreken en hersteld wordt. Dit betekent dat er iedere dag nieuwe kleding in de rekken komt te hangen.

Bijzondere zaken waar het begrip ‘waarde’ centraal staat

Nog twee bijzondere zaken die te vinden zijn in respectievelijk de T.G. Gibsonstraat en Nieuwstraat zijn Het Nederlandsche Inkoopkantoor, waar je terecht kunt voor – onder andere – de verkoop van goud en zilver, met begrip voor emotionele waarde en De Ontmoeting, die ook bekend is met het begrip emotionele waarde; ‘Samenkomen in het centrum van Deventer’, voor een veilige, rustige plek om tot jezelf te komen, een spelletje, maar ook is hier een royaal aanbod aan kleding en boeken te vinden.

Bezorgen in Deventer

Heb je thuis iets nodig uit de winkel of heb je zin in lekker eten? De Deventer binnenstad komt naar je toe! Met Bezorgen in Deventer vind je alle winkels en restaurants die thuis bezorgen op één overzichtelijke plek. Via de website, telefonisch of via e-mail plaats je jouw bestelling direct bij de ondernemers: www.bezorgenindeventer.nl