Stedendriehoek

Ontmoet de kunstenaars bij galerie DNA

Galeriehouder en beeldend kunstenaar Diana Joseph heet iedereen van harte welkom.

Aan de Golstraat 9, in het historische hart van Deventer, is vorige week een nieuwe galerie voor hedendaagse en eigenzinnige kunst geopend voor het publiek. Hier hebben beeldend kunstenaars – en nu ook galeriehouders Anneke Mensink en Diana Joseph – een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan.

In hun moderne galerie wordt permanent eigen ruimtelijk werk getoond, samen met dat van hun vaste gastexposant. De kunstenaars van galerie DNA zijn ervan overtuigd dat kunst die mensen raakt, voortkomt uit het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Daarom zijn zij er trots op dat bezoekers van de galerie meestal één van de kunstenaars persoonlijk kunnen ontmoeten en soms aan het werk kunnen zien. De steeds veranderende etalages vormen een boeiende kijkplek en verleiden voorbijgangers om geheel vrijblijvend de exposities te bezoeken.

Galerie DNA laat ook wisselende gastexposanten uit verschillende beeldende disciplines exposeren. Het uitgangspunt bij het samenstellen van exposities is de originaliteit van het werk en de match met de vaste collectie ruimtelijk werk. Zo worden tijdens de eerste expositie schilderijen getoond van Maria Kuiken, kunstenaar en wetenschapper. Maria schildert ruimte: “Wat je ziet is wat je ziet.” De meeste van haar getoonde werken zijn verwant aan het abstract expressionisme. Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Haar werk is te zien tot en met 18 juli. In het najaar maakt galerie DNA onder andere ruimte voor de indrukwekkende portretten van Cor Lap. In het televisieprogramma Sterren op het doek was zijn portret van zanger Waylon het winnende schilderij.

Galerie DNA is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag, woensdag op afspraak en de eerste (koop)zondag van de maand, telkens van 12.00 tot 16.00 uur. E-mail info@galeriedna.nl en website www.galeriedna.nl. Volg DNA ook op Facebook en Instagram.