Stedendriehoek

One Touch onderzoekt de noodzaak van fysiek contact

DEVENTER – Op zaterdag 13 april om 20.30 uur is One Touch, de nieuwe productie van choreograaf Jasper van Luijk, te zien in de Deventer Schouwburg. One Touch onderzoekt de noodzaak van fysiek contact. Duetten en groepsscènes gaan naadloos in elkaar over en nemen het publiek mee in acrobatische vertellingen waarin de zes dansers elkaar dragen, op elkaar balanceren en versmelten in elkaars armen.

One Touch is de tiende avondvullende productie van het in 2016 opgerichte Utrechtse dansgezelschap. In One Touch krijgen risico, ego en rivaliteit een nieuwe betekenis in verhouding tot vertrouwen en verbondenheid. Kun je in deze snelle en individualistische wereld wel verbonden blijven zonder fysiek contact? We zijn meer teruggeworpen op onszelf dan ooit en fysiek contact heeft een nieuwe betekenis gekregen. De manier waarop we relaties aangaan en onderhouden lijken daarmee voorgoed veranderd. Tegelijkertijd hebben we allemaal een onlosmakelijke behoefte aan verbinding. Het leven begint en eindigt met aanraking, van onze geboorte tot de handen die ons dragen naar onze laatste rustplaats. “Fysiek contact is voor mij de meest eerlijke manier van communiceren, het is onmogelijk om te liegen met aanraking”, aldus Jasper van Luijk.

Over de cast
One Touch wordt uitgevoerd door vijf jonge dansers: Mees Meeuwsen, Lo Walther Boer, Jeroen Janssen, Maxime Abbenhues en Matilde Tommasini. Componist en pianist Lennart Siebers maakt nieuwe muziek voor de productie en kostuumontwerper Carlijn Petermeijer ontwerpt de kostuums. Zowel Siebers als Petermeijer werken vaker samen met choreograaf Jasper van Luijk.

Over Shifft
SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap in het hart van Utrecht, kloppend hart is het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. “We zijn een bevlogen, jonge organisatie met twee benen stevig in het nu, die kunstenaars en publiek willen inspireren, ontmoeten en ruimte bieden aan ontwikkeling. Naast het creëren en produceren van cross-disciplinaire voorstellingen, organiseren we verschillende activiteiten voor ontwikkeling, ontmoeting en verdieping.”