Stedendriehoek

Onderzoek naar bekendheid initiatief

Weet jij waar je eten vandaan komt? Heb je vragen over de manier waarop voedsel geproduceerd wordt in Nederland? Of heb je juist helemaal geen beeld? Enthousiaste boeren, tuinders en telers uit de IJsselvallei zoeken de verbinding. Zij brengen boeren en burgers dichter bij elkaar onder de noemer ’IJsselvallei Boert en Eet Bewust (IJBeEB)’. Dit initiatief loopt sinds één jaar in de IJsselvallei.

Voor IJsselvallei Boert en Eet Bewust doen studenten Tom, Harm, Philip, Luuk en Sander onderzoek naar de bekendheid van dit initiatief onder inwoners in de IJsselvallei. Dit doen zij in het kader van hun studie Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij aan AERES Hogeschool Dronten. De opdracht was een onderwerp te onderzoeken dat in de veehouderijsector speelt, maar dat ook maatschappelijk gezien speelt. Zo kwamen zij uit bij boer-burgerverbinding en vervolgens bij IJBeEB.

De studenten willen in beeld krijgen hoe bekend het initiatief is in de IJsselvallei, wat mensen waarderen aan het initiatief en als men het niet kent: wat daarvoor moet gebeuren. Daarvoor hebben zij een korte vragenlijst opgesteld. Begin volgend jaar verwachten zij de uitkomsten van dit onderzoek te presenteren. De vragenlijst kan worden ingevuld op de website www.ijsselvalleiboerteneetbewust.nl.