Ondernemend

‘Wij zetten uw gehoor weer op scherp’

Met ruim 30 jaar ervaring heeft Ed Dellink, eigenaar bij HoortoestelWinkel, heel wat vakkennis die hij graag inzet om zijn klanten van een goed advies te voorzien. “De wereld van hoortoestellen verandert continu. Dit komt door nieuwe ontwikkelingen in de technologie, maar ook door de verandering in de zorg in Nederland.” Een hoortoestel kan een groot comfort leveren aan het dagelijks bestaan, maar dan is het wel belangrijk dat het toestel goed is afgesteld op het specifieke gehoor van de klant. “De tijd dat alleen ouderen met een gehoorapparaat te zien waren is al lang voorbij. Wij kunnen bij veel meer gehoorkwesties tot hulp zijn. Het weer kunnen meegenieten van een gesprek bijvoorbeeld, gehoorbescherming tijdens werkzaamheden, concerten of activiteiten; bij ons vinden klanten een kwalitatieve oplossing. Het gaat immers wel om je gehoor.”

Contract met Salland Zorgverzekeringen

Een audicien die buiten een keten werkt, kan klanten meestal meer keuzevrijheid bieden. Sommige fabrikanten leveren bepaalde typen toestellen alleen aan zelfstandige audiciens, dit uit kwaliteitsoverwegingen. “Wij hebben een contract met Salland Zorgverzekeringen en klanten van Salland kunnen zo een goed product aanschaffen dat aan een hoge kwaliteit voldoet. Voor veel mensen is de stap naar een audicien best hoog, maar hebben ze eenmaal een hoortoestel, dan hadden ze dit graag eerder gedaan gezien het gemak en het weer ‘mee kunnen doen’ in het dagelijks leven.”

 

Afhankelijk van de klachten, de gehoortest, het beschikbare budget en natuurlijk persoonlijke voorkeur wordt samen met de audicien het meest geschikte hoortoestel uitgezocht. “Meestal hebben mensen veel vragen en wij geven uiteraard veel informatie, in duidelijke en transparante taal, over alles wat er bij de aanschaf en het gebruik van hoortoestellen komt kijken.”

Niet alleen het toestel is belangrijk, vooral ook een juiste afstelling van het apparaat. Dat begint met een basisinstelling; daarna volgt de bijstelling in de proefperiode. “Het is handig om in deze periode goed bij te houden en op te schrijven wat je ervaart in deze periode. Probeer zoveel mogelijk uit in verschillende situaties en maak ons duidelijk wat wel en minder goed gaat. Zo kunnen wij de instellingen daarop aanpassen.”

 

Vergoedingen van hoortoestellen
Er is veel te doen rondom vergoedingen van hoortoestellen. Het algemene uitgangspunt is dat iemand voor vergoeding in aanmerking komt bij een gehoor slechter dan 35 dB. Dit kan dus betekenen dat één hoortoestel wordt vergoed en het tweede niet. De hoog- en topsegmenthoortoestellen komen niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking, maar de toestellen uit het laagsegment en een deel van de toestellen uit het middensegment wel. Daarnaast zijn, afhankelijk van de persoonlijke situatie, de kosten van een hoortoestel soms financieel aftrekbaar. HoortoestelWinkel kan daarbij adviseren en levert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige producten, die zeker zullen bijdragen aan een goed gehoor.

 

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.30 tot 19.00 uur.

 

HoortoestelWinkel

Molenstraat 17A

7391 AA Twello

T 0571-280123

E info@hoortoestelwinkel.nl

W www.hoortoestelwinkel.nl