Ondernemend

Weer genieten van gesprekken

In hartje Twello is HoortoestelWinkel te vinden. Eigenaar Ed Dellink heeft ruim 29 jaar ervaring in de hoorbranche en weet daardoor als geen ander klanten van een goed advies te voorzien. “Een hoortoestel noemen wij ook wel een halffabricaat … Waarom? Omdat niemand iets heeft aan een toestel dat niet vakkundig is afgesteld op zijn of haar specifieke gehoor. Bij het achteruitgaan van het gehoor denkt men meestal aan ouderdomsklachten, maar wij kunnen bij veel meer gehoorkwesties tot hulp zijn. Of het nu gaat om het weer kunnen genieten van een gesprek of om de aanschaf van gehoorbescherming tijdens werkzaamheden, concerten of activiteiten in het water: wij hebben de oplossing.”

Keten of zelfstandige audicien?
Een van de voordelen van de zelfstandige audicien is volgens Ed dat deze meestal meer keuzevrijheid biedt. “Ook komt het voor dat fabrikanten bepaalde typen hoortoestellen exclusief leveren aan zelfstandige audiciens – uit kwaliteitsoverwegingen.” Verzekerden van Salland Zorgverzekeringen kunnen hier extra van profiteren en een kwalitatief goed product aanschaffen, gezien het contract dat HoortoestelWinkel met deze zorgverzekeraar heeft.

Wat doet een audicien?
Een audicien kan met behulp van een gehoortest, de informatie over de gehoorproblemen en het beschikbare budget, het meest geschikte hoortoestel selecteren. Daarbij krijgt de klant uiteraard goede, duidelijke en transparante informatie over alles wat er bij de aanschaf en het gebruik van hoortoestellen komt kijken.

De audicien zorgt tevens voor een optimale afstelling van hoortoestellen. Dat begint met een basisinstelling; daarna volgt de bijstelling in de proefperiode. Ed adviseert cliënten daarom goed bij te houden en op te schrijven wat ze ervaren tijdens deze proefperiode. “Probeer zoveel mogelijk uit in verschillende situaties en maak ons kenbaar wat goed en wat niet goed gaat. Wij kunnen daarop inspelen en de afstelling aanpassen.”

Welke hoortoestellen worden vergoed?
“Het algemene uitgangspunt is dat iemand voor vergoeding in aanmerking komt als het gehoor slechter is dan 35 dB. Dus heeft iemand een oor met een gehoor slechter dan 35 dB en een oor met een gehoor dat beter is dan 35 dB, dan krijgt die persoon één hoortoestel vergoed.”

De hoog- en topsegmenthoortoestellen komen niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking, maar de toestellen uit het laagsegment en een deel van de toestellen uit het middensegment wel. Daarnaast zijn, afhankelijk van de persoonlijke situatie, de kosten van een hoortoestel soms financieel aftrekbaar. HoortoestelWinkel kan daarbij adviseren en levert uitsluitend kwalitatief hoogwaardige producten, die zeker zullen bijdragen aan een goed gehoor.

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag van 09:30 tot 17:00 uur en op donderdag van 09:30 tot 19:00 uur.

Informatie:
HoortoestelWinkel
Molenstraat 17A
7391 AA Twello
Telefoon: 0571 280123
www.hoortoestelwinkel.nl