Ondernemend

‘We hebben hier allemaal een passie voor paarden’

Ruitersportcentrum Wilp is een groeiend centrum voor jong en oud, waar mens en dier centraal staan. Hier kan men terecht voor onder andere paard- en ponylessen, buitenritten, kinderfeestjes, pensionstalling en africhting. Sinds 1 mei 2018 is dit centrum gevestigd aan de Grotenhuisweg 59 te Wilp. De verzorging van de paarden en de lessen staan onder leiding van gediplomeerd instructeur Jeroen Fijma.

Het terrein van Ruitersportcentrum Wilp is in een korte tijd flink verbouwd. Er is een ruime binnenbaan aanwezig met nieuwe bodembedekking, een nieuwe buitenbaan, overdekte longeerruimte, ruime en lichte boxen waar de paarden op stro staan, spuitplaats met warm en koud water, weilanden en paddocks. Het paardenwelzijn staat bij het centrum voorop. De paarden krijgen dagelijks meerdere porties eten en staan een aantal uur per dag buiten.

De eigenaar begon op zijn zevende met paardrijden. Hij deed mee aan veel grote wedstrijden. Verder heeft Jeroen bij veel trainingsstallen en maneges ervaring opgedaan.  Nu geeft hij voornamelijk les. “Of je nu beginnend ruiter bent of gevorderd, recreatief- of wedstrijdruiter, jong of ouder: iedereen kan meedoen met de paard- en ponylessen. We werken met een kennismakingspakket voor beginnende ruiters. Hierbij krijg je vijf individuele lessen, waarna je doorstroomt naar een grotere groep. Deze groepen bestaan uit hooguit zeven personen en worden ingedeeld op leeftijd en niveau.  We proberen kinderen zoveel mogelijk zelfstandig te laten rijden, spelenderwijs en op een verantwoorde manier.”

Sfeer

Hoewel het ruitersportcentrum aan het groeien is, vindt Jeroen het belangrijk om niet te groot te worden. “Ik wil mensen bij hun naam kennen; je moet geen nummer worden. Wat ik heel fijn vind, is de goede sfeer. Iedereen is hier gelijk. Soort zoekt soort, zeg ik maar altijd. We hebben allemaal een passie voor paarden. Het is leuk om te zien hoe sommige kinderen hier hele dagen rondlopen.”

Activiteiten

Bij het Ruitersportcentrum wordt één keer per maand een clubwedstrijd gehouden. Ook zijn er regelmatig ponykampen voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar.  Dit varieert van één tot drie dagen. Het is ook mogelijk om je kinderfeestje te geven bij Ruitersportcentrum Wilp. Gedurende twee à tweeënhalf uur krijg je een rondleiding, ga je pony’s en paarden versieren en onder begeleiding rijden. Tussendoor en erna krijgen ze een lekkere versnapering. Kijk voor meer informatie op www.rscwilp.nl, mail naar info@rscwilp.nl of bel 06-41403634.