Ondernemend

Gerina’s vishandel heeft de beste haring in Overijssel

DEVENTER – De winnaars van het Nationale Haringonderzoek 2019 zijn bekend. In de provincie Overijssel heeft Gerina’s vishandel de eerste plaats bemachtigd. “We zijn ontzettend blij met deze prijs”, vertelt eigenares Gerina Ter Beek. “Met het hele team hebben we hard gewerkt om deze prestatie neer te zetten.”

Het Nationale Haringonderzoek wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten en Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel in samenwerking met Mobiel Centre. De consument bepaalt in deze test waar de lekkerste haring per provincie verkrijgbaar is. “Haring is verantwoord. Het is super gezond, heeft een overvloed aan omega 3 en is goed voor hart en vaten. Het doel van deze test is dan ook om de jeugd aan het haringhappen te krijgen.”

Er zijn twee rondes. In de eerste ronde kunnen consumenten via de website www.nationaleharingtest.nl stemmen op hun favoriete visspecialist. Per provincie plaatsen maximaal zes winkels of wagens zich voor de tweede ronde. In deze ronde neemt gecertificeerd onderzoeksbureau Mobiel Centre op locatie een uitgebreid smaakonderzoek af onder consumenten.

Gerina is ontzettend blij met de uitslag. “U bent natuurlijk van harte welkom om bij ons een harinkje te proeven. Naast de fantastische haring, is onze specialiteit ook kibbeling.”