Ondernemend

Veilig de weg óf het water op

DEVENTER – Bij Rijopleiding Oscar Palm, met vestigingen in Deventer, Apeldoorn en Epe, worden alle denkbare rijopleidingen gegeven. Je kunt hier niet alleen terecht voor het rijbewijs voor auto en motor, maar ook voor de bus, taxi, vrachtwagen, tractor en het vaarbewijs. Met een volledig wagenpark en een team van 25 medewerkers halen veel leerlingen hier hun felbegeerde papiertje. De rijschool is een bekende in de regio. “Wij verzorgen rijlessen in Deventer, Apeldoorn, Zutphen en Epe. Zo bedienen wij de hele stedendriehoek. Voor de auto zijn wij uitvoerder van de ANBW rijopleiding, iets waar wij natuurlijk trots op zijn. De ANWB kiest hiervoor namelijk alleen kwalitatieve rijscholen uit die aan richtlijnen en eisen voldoen.”

Van rijbewijs tot nascholing
Het rijbewijs is een van de meest felbegeerde papiertjes om te halen. “Wij willen dat iedereen op een snelle, veilige en verantwoorde manier het rijbewijs haalt. En dat geldt voor elk rijbewijs, want wij verzorgen naast de opleidingen voor alle vervoermiddelen ook de nascholing Code 95. Dit is een verplichte nascholing van 35 uur per 5 jaar. Afhankelijk van de bijscholing komen onderwerpen zoals de wet wegvervoer goederen, rij- en rusttijden, de vreemdelingenwet, vastzettechnieken en voertuigeisen aan bod. Op de website staat een uitgebreide beschrijving van de nascholing code 95.

Veilig de weg, of het water op
De regelgeving verandert continu en daarom is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en regelgeving. “Onze medewerkers zijn breed geschoold en wij verzorgen de opleidingen uiteraard via de nieuwste wetgeving. Daarbij geven wij ook les nieuwere opleidingen zoals het T-rijbewijs. Dit rijbewijs ben je nodig om op de tractor te mogen rijden. Naast theorie horen hier praktijklessen en een examen bij.”

Wil je het water op met een boot? Denk er dan aan dat je een vaarbewijs nodig bent voor een boot die harder gaat dan 25 kilometer per uur of als de boot langer is dan 15 meter. “Het vaarbewijs is een (pittige) theorie-opleiding waarbij wij de leerling goed begeleiden. Het slagingspercentage voor alle opleidingen bij ons is hoog en daar werken we met zijn allen hard aan.”

De opleidingen die worden gegeven bij Oscar Palm zijn: auto (ook automaat), auto plus aanhanger, motor, bromfiets, vrachtauto (plus aanhanger), bus, taxi, vaarbewijs en tractor. Bij de rijschool zijn diverse lespakketten af te nemen. Iedereen bepaalt zelf het tempo waarin hij of zij de lessen volgt. “Daarnaast zorgen wij er voor dat de leerlingen voorbereid aan de praktijklessen beginnen. Zo krijgen zij een praktijkboek mee, zodat ze al voor de aanvang van de lessen kunnen beginnen. Dat scheelt soms een aantal lessen.” Op de website staat alle informatie over de mogelijke opleidingen.

Algemene Rijopleidingen Correct & Oscar Palm BV
Zwaluwenburg 17-19
7423 DV Deventer
T: 0570-618302
I: www.oscarpalm.nl 
E: info@oscarpalm.nl

Dit artikel komt uit onze ondernemersspecial van week 27. Je leest hem hier