Ondernemend

Veen- en kokosvrije potgrond

Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst verkoopt veen- en kokosvrije potgrond. Hiervoor wordt geen waardevol hoogveen afgegraven en hoeft er geen kokos over grote afstanden getransporteerd te worden. Ze hebben ook bladcompost van lokale oorsprong, hierin kan zelfs gezaaid en gestekt worden. De resultaten daarvan zijn erg goed. De potgrond en het compost schept Holsto Tuinen zelf in zakken en op die zakken zit statiegeld. Zo kunnen ze de zakken weer hergebruiken. Samen met haar klanten brengen ze hiermee duurzaamheid in de praktijk. 

Natuurlijk willen ze dat hun planten goed kunnen groeien. Daarvoor doet Holsto Tuinen op haar kwekerij proeven met veen- en kokosvrije potgrondmengsels. Nieuwsgierig hoe ze dat doen? Lees het uitgebreide artikel in de Groei & Bloei van april 2023 of kom naar de rondleiding tijdens de Velt open tuindagen.

Rondleidingen
Op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni bent u van harte welkom voor een rondleiding. Dan vertellen ze u graag alles over kokos- en veenvrije potgrond en haar proeven daarmee. Om 10.30u, 13u en 15u starten de rondleidingen. Aanmelden is verplicht, per mail naar info@holstotuinen.nl, of per telefoon 0570-597846. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.