Ondernemend

Veel belangstelling voor ‘Dag van de Scheiding’

TWELLO – Op vrijdag 13 september vond voor de negende keer de ‘Dag van de Scheiding’ plaats. In heel Nederland hadden deelnemende advocatenkantoren de deuren geopend. Ook DIJKERS Advocatuur | Mediation uit Twello deed mee.

Belangstellenden konden op deze dag kennismaken met advocaten en scheidingsmediators en vrijblijvend meer informatie krijgen over scheiden en financiën, het thema van de ‘Dag van de Scheiding’ dit jaar. Deze dag is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen.

Financiën goed regelen

Met deze dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen, op juridisch en emotioneel vlak, maar zeker ook bij het maken van financiële afspraken. Alexander Leuftink, voorzitter van de vFAS: “Uit recent onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de vFAS, blijkt dat ruim een derde van de stellen denkt geen deskundige begeleiding nodig te hebben voor een goede afwikkeling van een scheiding. Dat vinden we een zorgelijke uitkomst, want ruim de helft gaat er financieel op achteruit. Op zo’n situatie zou je voorbereid willen zijn. Stellen die in goed overleg uit elkaar gaan, komen er financieel en emotioneel beter uit dan stellen die hun scheiding regelen via de rechter.”

Barthold Dijkers van DIJKERS Advocatuur | Mediation: “Deskundige begeleiding bij scheiding zorgt ervoor dat alle financiële kwesties aan bod komen: kinderen, alimentatie, pensioen, belastingaangifte, hypotheek en de algemene financiële situatie na een scheiding.”

Zevenhonderd kantoren

DIJKERS Advocatuur | Mediation, welk kantoor is aangesloten bij de vFAS, was één van de zevenhonderd kantoren in Nederland die meededen aan de Dag van de Scheiding. Er is ook een speciale website opgezet met betrouwbare informatie over onder andere scheiden, mediation en financiën. Op www.verder-online.nl zijn onder meer achtergrondverhalen te lezen en stappenplannen te downloaden.