Ondernemend

TuinMani leidt klanten beslist niet om de tuin

“We hebben mooi weer nodig”, glimlacht Ronald van Berkum. “Onze business moet het echt hebben van de maanden maart tot en met september, wanneer iedereen thuis wil genieten van het buitenleven, van de tuin.” De eigenaar van TuinMani is met zijn ‘rechterhand’ Hans Hampsink aangeschoven voor een goed gesprek over de huidige ontwikkelingen in de tuinenbranche.

De tuinexperts van TuinMani zijn al meer dan twintig jaar actief in deze branche. Zij hebben in die tijd een goede naam opgebouwd in Apeldoorn en omgeving. Aan de Kayersdijk draagt Hampsink de zorg voor de verkoop, montage en aanleg. “De winkel is gericht op overkappingen en zo een aanvulling op ons filiaal in Deventer”, vertelt hij enthousiast. “Als Verasol-dealer hebben we hier ook een Cube Experience: veranda’s met een modern en kubistisch design.”

In 2000 is TuinMani ontstaan uit het bestaande bedrijf Berkum Beton, dat gespecialiseerd was in bestrating. Door de jaren heen is het assortiment aan producten en diensten enorm uitgebreid. Sinds 2009 draagt het bedrijf de naam TuinMani, dat volop inzet op meer beleving thuis. “Tijdens de coronacrisis wilde men in de eigen achtertuin lekker op het terras zitten. We zagen daarnaast dat ouders voor hun kinderen een speciale tuinkamer wilden inrichten, opdat de jongeren elkaar toch nog in de eigen omgeving konden ontmoeten. Corona is weg, maar de tuinkamer is gebleven en enorm populair geworden.”

In de showroom van TuinMani staan diverse veranda’s, tuinkamers en carports opgesteld met tuinmeubelen, sierbestrating en zonnedoeken. “We merken dat mensen steeds meer beleving van de tuin willen. Ze willen de overkapping langer blijven gebruiken (in het voor- en najaar) en zien het als een verlengstuk van hun huis. Mensen willen meer luxe, daarom is er ook van alles mogelijk. Denk aan zonneschermen, screens en ledverlichting. Zolang het voor buiten is maken we alles. Een innovatie in ons segment zijn de kantel- en schuifdaken voor de veranda. De beleving alsof je in een cabrio zit”, zegt Van Berkum. Hampsink knikt: “En niet te vergeten de in het dak van een veranda geïntegreerde zonnepanelen!”

Cube Experience

Op de bovenverdieping van het filiaal vindt men een Cube Experience. “Op het gebied van veranda’s heeft Verasol verschillende lijnen: Smartline, Greenline, Profiline en de Cube. De cubes zijn high-end veranda’s met een modern, kubistisch design. De aankleding is heel chique en netjes. We hebben twee cubes staan: een witte en een van antraciet. Kom het vooral ervaren! We laten je alle mogelijkheden zien. Daarnaast bieden we een totaalpakket aan. Dat houdt in dat we naast de verkoop, ook de aanleg zelf doen: van veranda tot bestrating. Klanten krijgen een eerlijk en goed advies en zien dezelfde gezichten weer in de tuin. Dat schept een band.”

Garantiefonds

TuinMani is, tot slot, een erkend leerbedrijf en aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Overkappingsbranche (www.gfob.nl), waarmee de klant gegarandeerd is van een vakkundige levering van producten en juridische dekking bij – bijvoorbeeld – een faillissement van een van de aangesloten leden. U zit bij TuinMani dus altijd goed!

TuinMani Apeldoorn
Kayersdijk 95
7332 AM Apeldoorn
T 055-7200155
E apeldoorn@tuinmani.nl
I www.tuinmani.nl