Ondernemend

Topicus wil campus tegenover het station realiseren

DEVENTER – IT bedrijf Topicus wil zijn kantoren tegenover het station herontwikkelen. Daartoe gaan het bedrijf en de gemeente Deventer in gesprek met omwonenden en belanghebbenen. De Topicus-campus moet een aantrekkelijke plek worden om te werken, leren, wonen en ontspannen, geeft het bedrijf aan.

De gemeente heeft gekeken naar de mogelijkheden op deze beeldbepalende plek. Wethouder Liesbeth Grijsen: “Deze ontwikkeling sluit aan op onze ambities voor een economisch sterk Deventer. In het gebied bij het station willen we de samenwerking tussen kennisbedrijven en onderwijs stimuleren. Zo zorgen we ervoor dat Deventer aantrekkelijk blijft voor bedrijven en jong talent.”

Henk Jan Knop, directeur Topicus: “Topicus voorziet dat de strijd om talentvolle ICT-medewerkers aan te trekken en te behouden de komende jaren nog veel heviger wordt. Een locatie waar onze medewerkers kunnen werken, leren, wonen en ontspannen midden in de samenleving (de Topicus-campus), is voor ons dan ook zeer strategisch. Vooral voor jong ICT-talent kan de Topicus-campus een duidelijke en onderscheidende reden zijn om voor Topicus te kiezen. En daarmee is de Topicus-campus cruciaal voor de groei en toekomst van Topicus.”

Ontwikkelperspectief Topicus Carré
De afgelopen periode heeft de gemeente gekeken wat de randvoorwaarden zijn voor herontwikkeling, maar ook vooral wat de mogelijkheden zijn op deze plek. Dit is verwerkt in een concept Ontwikkelperspectief Topicus Carré. Hierover gaan Topicus en de gemeente in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden. Vervolgens wordt het aangepaste Ontwikkelperspectief voorgelegd aan de gemeenteraad.

Bron en foto: Topicus