Ondernemend

Shang Hai: tien jaar Chinese specialiteiten

DEVENTER – Tien jaar geleden kocht mevrouw Chen een pand aan de Twelloseweg 3 op de Worp. Daarvoor voorzag ze Deventer maar liefst 19 jaar lang van goede Chinese afhaalmaaltijden vanuit een zaak aan de Diepenveenseweg: “Voorheen zat in dit pand een café en was het een stuk kleiner”, vertelt ze. “We zijn hier begonnen met afhaalmaaltijden. Later hebben we het pand uitgebreid en nu is het ook een restaurant met maar liefst honderd zitplaatsen.”

Zoon Michael Chen werkt ook regelmatig in het restaurant: “Veel klanten die bij ons aan de Diepenveenseweg afhaalden, volgden ons naar deze kant van de IJssel, daar waren we blij mee. Maar onze klanten komen behalve uit Deventer ook uit Twello, Epse en Apeldoorn”, aldus Michael. “Door de week is het bij ons vooral druk met afhaalmaaltijden. Tijdens het weekend hebben we ook veel mensen in het restaurant”, vertelt mevrouw Chen. “Dat is toch wel typisch Nederlands eetgedrag”, lacht ze.

Michael vertelt dat er in de beginjaren veel vraag was naar Tipan-maaltijden. Daarbij worden gerechten geserveerd in een voorverwarmde gietijzeren schaal. De saus komt er achteraf overheen, waardoor er een rokend en sissend effect ontstaat. Mensen vonden het leuk om rokende en sissende gerechten vanuit de keuken aan tafel geserveerd te krijgen.

Nederlanders blijven toch vooral trouw aan de bekende gerechten, vertelt mevrouw Chen. Daarom zijn gerechten met bami, babi pangang en nasi nog altijd veelgevraagd. Toch is er wel wat veranderd. Shang Hai heeft inmiddels een uitgebreide kaart met sushigerechten, ook vegetarische, die uiteraard ook kunnen worden afgehaald.
Dat afhalen kan weer dagelijks vanaf 16.00 tot 21.00 uur en op zondag al vanaf 12.00 uur. Het restaurant is dagelijks vanaf 17.00 uur geopend en zondag al vanaf 12.00 uur.

Shang Hai verzorgt ook buffetten. Dit kan vanaf 20 personen. Wel graag vooraf even reserveren in verband met de voorbereiding.

Voor meer informatie: www.shanghaideventer.nl en 0570-545419.