Ondernemend

Nieuwe eigenaren voor Curves Deventer Oost

DEVENTER – Per 1 januari hebben John en Rianne Lenselink, na 15 jaar, het stokje van hun sportschool overgedragen aan een nieuw trio. Bert en Nathalie Vennink-Holtkuile en Dimitri de Klerk zijn de nieuwe eigenaren van Curves, dat gevestigd is in De Scheg. De overdracht moest in zeer korte tijd gebeuren en dat is gelukt.

Nathalie: “Ik sportte hier al een paar jaar met veel plezier. Op een gegeven moment hoorde ik dat deze vestiging ter overname stond. Als dat niet snel zou lukken zou de zaak op slot gaan. Dat zou ontzettend jammer zijn, dus ik heb het direct met mijn man, die zelf ondernemer is, besproken. Ik heb zelf namelijk een lange carrière in het regulier en speciaal onderwijs, maar dus geen ondernemerservaring.”
Bert: “Als ervaren ondernemer zag ik onmiddellijk kansen. Op 12 november heb ik de eigenaren benaderd omdat ik wel eens wilde praten. Zo is de bal gaan rollen. Ik heb daarna met mijn accountant en de franchisegever gesproken en ben ook met de verhuurder en het personeel van Curves Deventer om de tafel gegaan. Dat pakte allemaal positief uit. Daarna ben ik iemand gaan zoeken die affiniteit heeft met deze business en als aanspreekpunt zou kunnen fungeren, en zo kwam ik uit bij Dimitri, die ik ken van SV Helios.”

Klik

“Tijdens mijn werkzaamheden aan de bootcampbaan bij Helios sprak Bert mij aan”, vertelt Dimitri. “Of ik eens wilde komen praten, want hij had een voorstel voor me. Ik ben naast mijn werk voor ‘wijk voor elkaar’ bij Helios en het wijkcentrum in de Vijfhoek zelf ook ondernemer. Tijdens het gesprek spatte de energie en het enthousiasme ervan af, de klik met Bert en Nathalie was er direct. Dus ik besloot om mee te doen. Daarbij kan ik ook van een ervaren ondernemer als Bert leren hoe hij dergelijke zaken in de praktijk aanpakt. En met z’n drieën vullen wij elkaar heel goed aan, het voelt allemaal heel natuurlijk. We weten inmiddels precies waar we, stap voor stap, naar toe willen met Curves Deventer Oost.”

Snel schakelen

Bert: “Ik ben een ervaren ondernemer, dus een onderneming overnemen en opstarten is voor mij niet nieuw. Maar de uitdaging zat ‘m erin dat dit heel snel moest, voor 1 januari, en dat is uiteindelijk gelukt. We wilden natuurlijk het huidige ledenbestand, dat in de coronatijd kleiner was geworden, zo veel mogelijk behouden. Daarbij staat er een heel enthousiast en ervaren begeleidingsteam van vijf medewerkers. Dat bleef de sportschoolbezoekers tijdens de lastige coronaperiode zodanig begeleiden dat Curves goed kon blijven doordraaien. We hebben daarom het volledige team een nieuwe overeenkomst aangeboden.”

Alleen voor vrouwen

“Bij Curves zijn alleen vrouwen welkom”, vertelt Nathalie. “Dat is, zeker voor Deventer, een uniek concept. Heel veel leden zijn dan ook heel blij en enthousiast dat Curves hier een doorstart kan maken, dat is voor ons erg prettig om te horen. De drempel voor vrouwen is laag om bij ons naar binnen te stappen. Er hangen geen spiegels en er komen geen mannen die met allerlei zware gewichten gaan staan te jongleren. We gebruiken hier sowieso alleen maar hydraulische toestellen die heel makkelijk zijn te bedienen.”

30 minuten

“Als je hier binnenkomt, krijg je altijd uitleg en goede coaching, daarna kun je de circuits gewoon zelf afgaan. Uit ervaring kan ik zeggen dat het heel prettig is om te doen, zeker met een lekker muziekje erbij. Elke 30 seconden ‘draai je door’ en na een half uur ben je klaar en kun je er weer tegen. En je kunt zo vaak komen als je wilt, we zijn zes dagen in de week geopend. Ik blijf zelf hier gewoon sporten, ook om de feeling te behouden met de vloer”, aldus Nathalie.

De drie zijn dan wel de nieuwe eigenaren, ze zullen zelf zoveel mogelijk, nadat de opstartfase is afgerond, op de achtergrond gaan opereren. Dimitri zal daarbij fungeren als eerste aanspreekpunt. Maar ook hij zal zich niet op de werkvloer laten zien, dat is immers voorbehouden aan het geheel vrouwelijke team van begeleiders.

Maatschappelijke rol

Bert: “Als ondernemer vind ik het belangrijk om ook op maatschappelijk gebied actief te zijn. Curves begeleidde al twee doven- en slechthorendengroepen bij het sporten. Dat mogen er in de toekomst best meer worden.” Dimitri: “We streven ernaar dat huisartsen en praktijkondersteuners mensen gaan doorsturen die bij ons in een veilige omgeving kunnen sporten. Daarnaast willen we jongeren de mogelijkheid bieden om hier stage te komen lopen of om een bijbaantje te nemen. Ook oudere dames zijn daarvoor trouwens van harte welkom.”

Bert: “Er komt ook nog een officieel afscheidsmoment voor de oude eigenaren, die hebben het immers 15 jaar uitstekend gedaan.” Nathalie: “Ze hebben ons op alle mogelijke manieren geholpen om de overdracht zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Er is inmiddels een speciale kennismakingscampagne opgestart via lokale radiospotjes en Facebook. Dat houdt in dat vrouwen de eerste dertig dagen voor 30 euro kunnen komen sporten. Bevalt dat goed, dan betaalt men het reguliere bedrag van 44 euro per maand.

Curves Deventer Oost
Piet van Donkplein 1, Deventer
0570-517074
deventeroost@curves.nl