Ondernemend

Met Burnside kun je stijlvol de winter in!

Wat in 1988 als een leuk winkeltje in het centrum van Deventer begon, verhuisde in 1998 naar het Havenkwartier om te kunnen uitbreiden met een indoor skatepark. Afgelopen week vierden ze hun 29e verjaardag.

De winkel heeft een gezellige uitstraling waar ieder zich op zijn gemak voelt. En al houd je van webshoppen, er gaat niets boven deze echte winkel waar je op je gemak doorheen kunt scharrelen en waar je door erg leuk en toch deskundig personeel geholpen wordt.

Burnside is altijd toonaangevend in de trendsettende merken. Ze verkopen bijvoorbeeld vanaf dag 1 de erg populaire Vans schoenen en kleding! Voor de online shoppers is er een unieke extra service: de Burnside WhatsAppShop: met Whatsapp interactief shoppen: 06-38382434. Je kunt ze natuurlijk volgen op Instagram onder Burnside1988, dan blijf je op de hoogte door middel van hun altijd vermakelijke filmpjes en foto’s.

 

Bij Burnside kun je 360 dagen per jaar terecht voor snowboards, wakeboards, sneakers, kleding, skateboards, longboards, bmx en inline skates. Je skateboard, skates of BMX kun je direct testen in het aangrenzende skatepark. Klanten komen overal uit Nederland en ook wel van over de grens. Ook organiseren ze onder andere de Burnside Open Kampioenschappen (BOK-series) voor skateboarden, inline-skaten, BMX en zelfs ook voor het wakeboarden bij hun Burnside Cablepark in Emst.

Burnside is een van de weinig overgebleven snowboardwinkels die met passie de merken verkopen die ook nog dezelfde passie voor de sport hebben. Er is de afgelopen jaren nogal wat gebeurd op snowboardgebied. Snowboarden is veel makkelijker geworden, maar als je nu een board aanschaft, heb je keuze uit vele nieuwe shapes: Camber, Rocker, Camrock, Flatbase, Triple Base, Hybrid en daarop weer talrijke variaties. Velen zijn het spoor een beetje bijster. Maar geen stress: Burnside neemt je aan het handje en helpt je weer op weg.
Het is goed om te weten dat je bij Burnside nooit een miskoop kunt doen. Een verkeerde keuze wordt namelijk voor het aankoopbedrag omgeruild, zelfs al heb je er een week op gereden.
Ook vrouwen kunnen qua kleur hun droomplankje uitkiezen en toch een verantwoorde keuze maken, waardoor ze veel relaxter en beter gaan boarden! De rockerhype zorgt ervoor dat ze het board beheersen en niet andersom. Ook voor kinderen is daardoor de opstap veel makkelijker. Vanaf een jaar of 5 kunnen ze je aan een leuk rockerboardje helpen. Ze hebben goede inruildeals en verhuren ook kindersets voor een schappelijke prijs!

Je kunt er zelf ook je snowboardset huren. Waarom zou je een snowboard bij Burnside huren en niet in het buitenland? Omdat het niet duur is: 10 dagen voor een echt goede set Board/Boots/Bindingen kost je 160 euro. Je krijgt altijd materiaal mee dat erg goed bij je wensen past. Ze proberen je iets mee te geven dat je niet meer wilt inleveren; als je erg tevreden bent neem je het setje misschien wel over. De boards komen uit de winkelvoorraad; je wordt dus niet afgescheept met goedkoop materiaal met dikke stootranden, uitgewoonde schoenen en bindingen in de verkeerde stand.

Last but not least: op veler verzoek verhuren ze nu ook de nieuwste Go Pro Hero 6 camera’s! Dan kun je kennismaken met het gemak van de originele apps die Gopro gemaakt heeft voor het direct online zetten van de belevenissen van de dag!

“Always look on the Burn-side of life”