Ondernemend

MCB Direct naar A1 Bedrijvenpark

DEVENTER – Het hoogste punt van de bouw van de nieuwe vestiging van MCB Direct op het A1 Bedrijvenpark in Deventer is inmiddels bereikt. MCB Direct is een metaalpartner die het brede en diepe assortiment van MCB combineert met klantspecifiek maatwerk van bewerkingen tot aan verpakken en just in time leveren.


Jerry IJben (zie foto), vestigingsmanager van MCB Direct Deventer: “We willen onze klanten in de maakindustrie graag zoveel mogelijk ontzorgen. Dat betekent dat we ons maatwerk zo optimaal mogelijk laten aansluiten bij de processen van de klant. Zo leveren we materialen op maat aan, in de gewenste hoeveelheden met de nodige voorbewerkingen én in de juiste verpakking, zodat het direct inzetbaar is in het productieproces van de klant. Dat is de service van MCB Direct.”

Partner voor verspaners
MCB Direct levert vooral aan de verspaningsindustrie en machinebouw en merkt dat steeds meer klanten gebruik willen maken van deze service. Om te kunnen voldoen aan die vraag bundelt MCB Direct haar kracht en expertise de komende jaren in vier grotere vestigingen. Aan de Birnieweg in Deventer komen in 2023 de huidige vestigingen Almelo en Doetinchem samen om de klanten in het noordoosten van Nederland te bedienen.

Flexibel en snel
“Voorheen was fysieke nabijheid belangrijk en werd er regelmatig materiaal op locatie afgehaald door onze klanten”, vertelt Jerry. “Door onze snelle levertijden en dagelijkse distributie zijn vestigingen dichtbij de klant minder belangrijk. Daarom kiezen we voor minder, maar grotere vestigingen. Dat biedt ruimte voor een uitgebreider machinepark en grotere teams, waardoor we nog flexibeler kunnen zijn voor onze klanten. Zo houden we de kosten laag en onze service hoog.”
Goed bereikbaar
Voor de nieuwe vestiging is gekozen voor een locatie op het A1 Bedrijvenpark in Deventer. De aansluiting op de snelweg A1 en de nabijheid van de A50 en A28 bieden logistiek voordeel als het gaat om de dagelijkse leveringen aan klanten. Bovendien is in de driehoek Deventer-Achterhoek-Twente veel maakindustrie gevestigd. Zij vormen een belangrijk deel van de klantenkring van MCB Direct.

Duurzaam
Daarnaast is het A1 Bedrijvenpark Deventer één van de groenste bedrijvenparken van Nederland. Ook de nieuwe MCB Direct-vestiging wordt duurzaam en natuurinclusief gebouwd. Zo is het pand gemaakt van herbruikbare prefab betondelen en wordt het voorzien van een groen sedumdak en voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn. Dat past uitstekend bij de duurzaamheidsambities van MCB.