Ondernemend

Lavorista arbeidsrecht advocatuur, nieuw advocatenkantoor in Deventer

In Business Center L’Arc en Ciel aan de Zutphenseweg in Deventer is per 1 maart 2021 een nieuw gespecialiseerd advocatenkantoor gevestigd. Lavorista arbeidsrecht advocatuur richt zich volledig op het arbeidsrecht en is er voor werkgevers en werknemers. Volgens oprichter Maarten Riepma voorziet het kantoor in een groeiende behoefte aan moderne juridische dienstverlening gecombineerd met een persoonlijke aanpak.

“De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht is complex”, vertelt Riepma. “Daar komt de huidige coronasituatie nog eens als extra complicatie bij.” Lavorista hanteert een formule die aansluit op de wensen van de moderne consument in onzekere tijden. Transparantie en duidelijkheid zijn daarbij kernwaarden. Zo zijn de tarieven zichtbaar op de website en kunnen gesprekken ook buiten de reguliere kantoortijden worden ingepland. Cliënten worden actief betrokken bij alle  stappen in hun zaak, offline en online. Er geldt bovendien een ruimhartig declaratiebeleid. “Soms moet je even kijken wat reëel en wenselijk is voor beide partijen.” Deze werkwijze komt wellicht doordat Riepma jarenlang in het bedrijfsleven heeft gewerkt. “Ik heb een wat andere achtergrond dan de traditionele advocaat. Met mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven is een dienstverlenende instelling mijn tweede natuur. Uiteindelijk gaat het ook in de advocatuur om klanttevredenheid. Althans, daar zou het wat mij betreft wel om moeten gaan.”

Net even verder kijken
Een arbeidsconflict of een dreigend ontslag brengt vaak de nodige stress met zich mee. Niet alleen bij werknemers, maar ook bij werkgevers. Dat laatste wordt volgens Riepma nogal eens onderschat. Bij beëindiging van een dienstverband, bijvoorbeeld via een vaststellingsovereenkomst, komen bovendien veel verschillende aspecten kijken. “Ik merk dat cliënten het daarom prettig vinden als er net even wat verder wordt gekeken. De juridische aspecten van een zaak zijn natuurlijk belangrijk, maar zijn zeker niet het enige wat telt.”

Lavorista
Lavorista klinkt bijzonder, vooral voor een advocatenkantoor, maar de naam is juist heel logisch gekozen. “Het betekent ‘arbeidsrechtdeskundige’ in het Italiaans. Dit kantoor is dan ook een specialistisch kantoor dat zich uitsluitend richt op het arbeidsrecht. Daarbij is de keuze gemaakt om de juridische dienstverlening als advocaat aan te bieden: Lavorista arbeidsrecht advocatuur. Dat betekent dat u verzekerd bent van deskundige hulp door iemand die gebonden is aan strenge gedragsregels.”

Het kantoor bevindt zich centraal in de stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, zo’n 5 minuten vanaf afrit 23 van de A1. Er is parkeergelegenheid voor de deur.

Business Center L’Arc en Ciel
Zutphenseweg 29D, 7418 AH Deventer
0570 745970
info@lavorista.nl
www.lavorista.nl