Ondernemend

‘Inbrekers komen binnen omdat het simpel gaat’

Havekes is al sinds jaar en dag dé specialist als het gaat om sleutels, sloten en alles op het gebied van hang- en sluitwerk in de regio Deventer en omstreken. Of het nu gaat om het dupliceren van een sleutel, het openen van bijvoorbeeld een geldkistje of koffer, reparatie van een (oud/antiek) slot, gelijksluitend maken van cilinders, Havekes kan u hiermee helpen.

“Ook het adviseren op gebied van het beveiligen van uw woning of bedrijfspand behoort tot ons specialisme. Wij adviseren volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) en kunnen u tevens voorzien van dit certificaat. Niet alleen het adviseren maar ook het monteren volgens het PKVW en VEB is geen enkel probleem”, aldus Nick Göttgens.

Winkels
Hij runt binnen de regio Stedendriehoek twee identieke ondernemingen onder verschillende namen. Naast Havekes aan de Nieuwstraat in Deventer ook Feddema IJzerwaren aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Meteen valt op dat beide bedrijven noch zijn voor- noch zijn achternaam gebruiken. “In Deventer is het bedrijf actief sinds 1972, in Apeldoorn zelfs al sinds de jaren 50. Beide zijn zo’n begrip geworden, dan moet je niet aan de naam gaan tornen”, vindt Göttgens. De laatste zeven jaar is hij eigenaar geworden van deze winkels. Voor de vestiging in Deventer zoekt hij overigens nog een technisch goed opgeleide medewerker.

Inbraak
Feddema en Havekes zijn gespecialiseerd in sleutels maken en dupliceren, inbraakbeveiliging, advies rond én plaatsing van kluizen en reparatie en openen van sloten. Hoewel alle takken binnen het bedrijf evenveel aandacht genereren, is vooral het beveiligingsaspect een belangrijke loot aan de stam. “Iedereen weet inmiddels wel dat wij dé sleutelspecialist van Apeldoorn en Deventer zijn. De klanten weten ons wel te vinden. Vooral in Apeldoorn hebben we een groot assortiment. Maar qua inbraakbeveiliging gaat het bij zowel particulieren als bedrijven nog vaak mis. Velen denken: inbrekers komen niet bij mij, omdat ik niets van waarde in huis heb. Fout! Inbrekers komen alleen maar binnen omdat het soms zo simpel gaat. En inbrekers brengen altijd drie dingen mee: gevoelens van onveiligheid, onmacht en onrecht.”

Voordat een inbraak heeft plaatsgevonden, vindt men 200 euro aan beveiliging te vaak te veel geld, constateert Göttgens. “Maar ná een inbraak vinden ze dat ze er 2.000 euro te weinig aan hebben uitgegeven.” Onder de beveiliging vallen uiteraard ook de op braak en brand geteste kluizen, die hij op verzoek ook thuis bij de klant plaatst. “Verder zijn we al jarenlang sterk in autosleutels en vooral in Deventer hebben we een enorm assortiment in (zeer) oude exemplaren. Tegenwoordig ontwikkelen we ons ook verder in het dupliceren en programmeren van nieuwe autosleutels, zowel in Apeldoorn als in Deventer, alsook afstandsbedieningen van poorten, hekken en garagedeuren.”

Zakelijk
Hij is voornemens om zich steeds meer op de zakelijke markt te gaan richten met beveiligings- en toegangstechniek, en dan mogelijk onder zijn eigen achternaam. Beveiliging dat aan verzekeringseisen moet voldoen of persoonlijke wensen omtrent toegangscontrole zullen hier het uitgangspunt zijn. “Ik heb alle kennis en ervaring in huis omtrent mechanische en elektronische beveiliging, alsook organisatorische beveiliging om de zakelijke markt professioneel te kunnen bedienen. Kijk, de winkels draaien wel zelfstandig door met mijn gekwalificeerde medewerkers. Wij hebben alle officiële certificaten en erkenningen achter onze naam staan en kunnen de klanten ook voor de toekomst uitsluitend de hoogste kwaliteit garanderen.”

Nieuwstraat 54
7411 LN Deventer
T 0570-617098
E info@havekesdeventer.nl
I havekesdeventer.nl