Ondernemend

Het Nederlandsche Inkoopkantoor Deventer: Verrassende uitkomst van een taxatie

“Sinds we in 1979 zijn begonnen met ons bedrijf, kopen we postzegels, munten, goud en zilver. De laatste twee, het goud en zilver, in de vorm van sieraden, gebruiksvoorwerpen van zilver, tafelzilver, maar ook gouden en zilveren munten of gouden en zilveren baren. Bijna dagelijks vragen bezoekers van onze winkel wat wij kopen. De mens oordeelt selectief en ziet slechts dat wat hij kent. Je kent dat verhaal misschien van die indianen op het strand en zo niet, vraag mij er maar naar als je naar Deventer komt”, aldus Mark Verschoor. “De vraag is: wie zijn nu eigenlijk onze klanten?”

De ‘verhuizers’

Verhuizen geeft de gelegenheid om schoon schip te maken. Dozen inpakken en keuzes maken wat mee te nemen of juist niet. Je ontdekt wat vergeten sieraden, een oude muntenverzameling of het zilveren bestek waarvan je het bestaan vergeten was. Je vraagt je af of het oude meuk is of dat het misschien waarde heeft bij verkoop.

De ‘opruimers’

In tijden zoals deze ben jij misschien ook aan het opruimen geslagen. De zolder, de kelder en de schuur zijn van die ruimtes die, als je ze hebt, binnen no-time volslippen. Soms kom je spullen tegen waarvan je niet weet of het prul of praal is.

De ‘erfgenamen’

Daar zit je dan in het huis van je overleden ouders. De boel moet aan kant en rekeningen moeten worden betaald. Opeens zit je naast je emoties met veel vragen. Wat wordt er verdeeld? Wat is de waarde van de spullen? De sieraden van een oudtante of van je moeder; je wilt toch graag weten of deze waarde hebben. Emotionele waarde hebben ze sowieso, maar kun je ze ook verkopen? Wat leveren de oude munten op? Zijn die postzegels nog wat waard?

De ‘verzamelaar’

Omdat aan alles een eind komt, ligt je verzameling soms al jaren te verstoffen. “Omdat we het verzamelen sinds jaren op de voet volgen, kun je gerust bij ons naar binnen wandelen om je collectie te laten waarderen en te verkopen.”

De ‘belegger’

“De afgelopen jaren kregen we weer vragen over het kopen van goud. In de vorm van munten en baren willen veel mensen de waarde van hun vermogen beschermen. Wij kunnen je daar meer over vertellen. Wij bieden graag een luisterend oor en nemen de tijd om je spullen te waarderen. Precies zoals wij zelf ook graag geholpen willen worden. Of, zoals verwoord door een klant: “Ik was verrast na een taxatie omdat er toch waarde zit aan spullen, waarvan ik dacht dat het niks waard zou zijn.”

Het Nederlandsche Inkoopkantoor Deventer is gevestigd aan T.G. Gibsonstraat 17. Telefoon 0570-831255 en website www.hetinkoopkantoor.nl