Ondernemend

Het Nederlandsche Inkoopkantoor: de ‘Gelukswinkel’

Mevrouw en meneer komen, met een onderzoekende blik in de ogen, binnen. “Hier zat vroeger toch de zaak van Krebbers & Jaarsma?” Dat kan ik slechts bevestigen. “Toen ze de eerste kleurentelevisie hadden, zag het in de straat zwart van de mensen.”

Zo gaat het vaker als men de mooie zaak aan de T.G. Gibsonstraat binnenvalt. Een lach om het gouden varken dat voor de deur staat te pronken. Een grap en een grol om iets wat in onze vitrine ligt te blinken. Zo heeft dit stel veel lol om de zilveren bustehouder die in de vitrine ligt. Ooit kochten we dit zilveren gebruiksvoorwerp van een dame. Waarom ze het verkocht is ons niet bekend, maar laten we aannemen dat de dame de bh ontgroeid was. De bh lokt veel reacties uit en zo maken we op een ontspannen manier kennis met elkaar. Je wilt toch graag een beetje gevoel hebben met wie je zaken gaat doen.

Cradle to cradle

We kopen zilveren en gouden voorwerpen en veelal laten we deze omsmelten. Deze edelmetalen zijn een legering van verschillende metalen en tijdens het smelten worden de verschillende metalen van elkaar gescheiden. Zo gaat er niets van verloren en kunnen er weer nieuwe producten gemaakt worden, die door bijvoorbeeld edelsmeden gebruikt kunnen worden. Cradle to cradle, dat geeft een goed gevoel en maakt ons gelukkig.

Wat maakt dat bezoekers onze winkel ervaren als een ‘Gelukswinkel’? Dat hebben wij hen ook gevraagd en wat we vaak horen is: een gemoedelijke sfeer, aandacht voor de bezoeker, respect voor meegebrachte spullen, liefde voor het vak straalt eraf, professioneel en toch persoonlijk en er is tijd voor een grap. Of, zoals het stel vertelde, dat informatie wilde over het kopen van goud of zilver om te beleggen (dat geld op de bank is tenslotte ook weinig waard): ‘Jullie nemen ons serieus en nemen de tijd om al onze vragen te beantwoorden. Dat gaf bij ons de doorslag met jullie zaken te gaan doen. Iedere keer als we hier komen ervaren we dat geluksgevoel’.

Heb je bijvoorbeeld vragen over de aankoop van goud of zilver om je vermogen te beschermen? Bel ons dan voor een afspraak en kom naar de ‘Gelukswinkel.’ Meer info: http://www.hetinkoopkantoor.nl