Ondernemend

Het gaat erom wat je écht krijgt

DEVENTER – Het blijkt voor veel mensen lastig om op internet duidelijkheid te krijgen over waar zij het beste heen kunnen gaan met nalatenschappen, bijvoorbeeld om dit te laten taxeren. Het Nederlandsche Inkoopkantoor is een bedrijf met jarenlange ervaring en vakkennis. Dit, in 1979 opgerichte bedrijf, is sinds oktober 2013 gevestigd aan de T.G. Gibsonstraat 17. Eigenaar Mark Verschoor is hier dagelijks te vinden. Met compagnon Chris Kienhorst en Jan Eeftink, de ‘postzegelman’, die ook zeer regelmatig in de zaak aanwezig is, zit hier in totaal 150 jaar ervaring bij elkaar.

Bijna iedereen heeft het wel in huis, sieraden die niet meer worden gedragen of bijvoorbeeld oude munten. Vaak hebben mensen geen idee wat zoiets waard is. Oude juwelen, munten, postzegels…voor mensen die overwegen om deze zaken te verkopen is Het Nederlandsche Inkoopkantoor het juiste adres. Het sfeervol ingerichte kantoor oogt licht, ruim en modern.

Mark: “Als mensen een nalatenschap krijgen, weten ze vaak niet goed wat ze daar mee moeten, met als gevolg dat alles vaak in de la belandt. En daar blijft het vaak lang liggen, soms voor jaren. Het komt regelmatig voor dat mensen hier met spullen komen, die al tien jaar in de kast liggen. Dit kunnen sieraden zijn, goud of zilver, maar ook verzilverd bestek, munten en postzegels. Wij kunnen altijd vrijblijvend kijken naar de waarde van de verzameling. Daarbij zijn klanten volledig vrij wat ze willen doen na ons advies en eventueel aanbod. En wij garanderen dat wij respectvol omgaan met de sieraden en andere spullen van mensen. Dit is immers hun eigendom en zo behandelen wij het ook. Vooral bij sieraden zit er vaak een verhaal aan vast en dat beseffen wij ons goed.”

Het kan zeker lonen de laden thuis eens na te kijken voor munten. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, krijg je echt een redelijke prijs voor zilveren munten. “Ik kan ook wel zeggen, dat wij echt gespecialiseerd zijn in munten en postzegels.” Klanten die hier sieraden of andere artikelen laten taxeren maken het hele proces mee. “Wij doen niets achter gesloten deuren. Alles gebeurt in het bijzijn van de klant. Wij werken transparant, betrouwbaar en professioneel. Daarbij komt dat de goud- en zilverkoers sinds de Brexit een stijgende lijn voortzet. Onze klanten profiteren daar uiteraard van.”

Sinds oktober 2013 is Het Nederlandsche Inkoopkantoor gevestigd aan de huidige locatie. Voorheen ging het in de zaak vooral om munten en postzegels (die nu uiteraard nog steeds van harte welkom zijn), maar nu is het ‘assortiment’ veel groter. Om deze reden zie je bij binnenkomst geen traditionele postzegel- en muntenverzamelingen, maar een pand ingericht volledig naar deze tijd.” Voor meer informatie: www.inkoop-goud-en-zilver.com, e-mail: inkoopkantoor@gmail.com of telefoon 0570-831255