Ondernemend

Gotink Catering gaat al veertig jaar voor een glimlach aan tafel

DEVENTER – In de vergaderruimte van Gotink Catering hangt een mooie spreuk aan de muur: “liefde in de pan is een glimlach aan tafel”. Dat is nu precies wat er dagelijks wordt gedaan in de keuken van Gotink: gewoon erg lekker en met veel aandacht koken. Zo schotelt Gotink Catering ouderen heerlijke tafeltje dekje maaltijden voor, krijgen meerdere grote bedrijven dagelijks overwerkmaaltijden en worden er vele vergaderlunches verzorgd. Inmiddels eten er ook iedere dag vele Oekraïense vluchtelingen mee. De chef-kok zit er bovenop om te zorgen dat de kwaliteit goed is, voordat het eten de keuken verlaat.

Gotink Catering maakt nu al meerdere jaren een grote groei door en volgens directeur Bert Gotink komt dit doordat ‘we simpelweg de dingen die we doen erg goed doen’. “Afspraak is afspraak en gegarandeerd goed eten. Het lijkt zo simpel, maar wanneer je beseft dat er per week meer dan 5.000 maaltijden de keuken doorgaan, kun je snel het overzicht verliezen. Dagelijks komen de slagers en groenteboeren ’s ochtends grote hoeveelheden verse ingrediënten brengen. En de volgende dag staan ze er zo weer met grote hoeveelheden.” Dit heeft ervoor gezorgd dat Gotink Catering inmiddels het naastgelegen pand ook heeft gekocht, om onder andere de keuken weer een stuk te vergroten. “Buurmans grond is maar één keer te koop”, zegt hij hierover. “Daarnaast is uitbreiding van de werkruimte meer dan welkom.”

Bedrijfscatering
In december dit jaar bestaat Gotink Catering 40 jaar en ze zouden dit graag vieren met de opening van de nieuwe bedrijfsruimte, maar of dat gehaald gaat worden is de vraag. Door de oorlog in Oekraïne zijn er veel verstoringen in alle productieprocessen. Daar heeft overigens de catering zelf ook vaak last van. “Ik ben blij dat we meerdere leveranciers hebben”, zegt de chef-kok hierover. “Dan is er vaak bij iemand nog wat te regelen, maar je merkt dat er schaarste op de markt is.” Tot op de dag van vandaag krijgen de mensen nog altijd netjes wat er besteld is. Hier blijven ze bij Gotink hard voor werken.
Het is een bijzonder en vooral druk jaar bij Gotink Catering, ook omdat na corona de bedrijfscatering weer is opgestart. Bedrijfslunches, hapjes, salades, buffetten en bedrijfsmaaltijden worden alweer dagelijks bij de bedrijven in de omgeving van Deventer, Apeldoorn en Zutphen bezorgd. Ook zijn de feesten en partijen weer flink op gang gekomen en er zijn al genoeg weekenden dat Gotink geen werk meer kan accepteren. “Afspraak is afspraak”, zegt Bert Gotink. “Dus soms moet je nee verkopen. Zo blijven wij onze kwaliteit garanderen.”

Mocht men geïnteresseerd zijn in de maaltijdservice, dan kunnen er momenteel drie maaltijden voor €10,- geproefd worden. Op gotink.nl/proef kan men zich hiervoor opgeven, maar mailen of bellen naar Gotink Catering kan natuurlijk ook. Mailen kan naar info@gotink.nl of bel naar 0570-626606. Bedrijven die geïnteresseerd zijn, kunnen ook zo contact opnemen en vragen naar de cateringmanager.