Ondernemend

Ecotuindagen in pinksterweekend bij Holsto Tuinen

OLST – Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 juni neemt Holsto Tuinen & Buitenleven deel aan de Ecotuindagen van Velt. Tussen 10.00 en 17.00 uur is iedereen welkom voor een rondleiding en kijkje achter de schermen van de kwekerij en het biologisch gecertificeerde groencentrum. Zoals gewoonlijk is het op zaterdag mogelijk om te winkelen en voor één keer ook op de zondag en de maandag.  

“Het worden drie leuke en zeer informatieve dagen”, aldus eigenaar Brendan Adams. “Geïnteresseerden krijgen op gezette tijden een rondleiding over de biologische kwekerij: wat komt er allemaal bij kijken om op biologische wijze planten te kweken? Wat doen wij juist wel en wat juist niet. Op de kwekerij worden geheel geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest toegepast, plantenpotjes worden hergebruikt en de potgrond is vrij van veen. Dat laatste is echt een heel mooie stap in het duurzaam kweken. Tijdens de rondleiding zullen we verschillende proeven laten zien van verschillende veenvrije potgrondmengsels die we aan het testen zijn. De wensen zijn per plant verschillend. Het zijn net mensen, ze hebben allemaal een eigen willetje”, aldus Adams. De tijden van de rondleidingen zijn: 10.30 tot 11.45 uur, 13.00 tot 14.15 uur en van 14.45 tot 16.00 uur.

In december ontving het bedrijf uit handen van SKAL, het door de overheid aangewezen controleorgaan, de biologische certificering voor de kwekerij, het groencentrum en de webshop. Een unicum, want nog geen enkel ander groencentrum of tuincentrum kreeg dat eerder toegekend en dat heeft veel teweeg gebracht. Biologische en ecologische kwekers lieten van zich horen bij Holsto Tuinen, met als gevolg een uitbreiding van het assortiment met inheemse planten, heesters, nog meer vaste planten en voedselbosplanten. “We zijn het eerste groencentrum van Nederland dat in deze breedte een collectie aanbiedt aan biologische en ecologische beplanting, en dat wordt gewaardeerd door kwekers en klanten. We onderscheiden ons hiermee, maar hopen ook een voorbeeld te zijn voor collega’s. Veel klanten kopen specifiek bij ons vanwege dat duurzame karakter, maar we hebben ook een klantenkring die ons om andere redenen waardeert. Soms vragen klanten zelfs: ‘Wat zegt dat biologische nou eigenlijk, en wat is het verschil met ecologisch?’ Daar geven we dan antwoord op, ook tijdens de rondleiding in het pinksterweekend zal dat uitgelegd worden.”

Voor meer informatie kijkt u op www.holstotuinen.nl of bel 0570-597846. Na afloop is er een kop koffie of thee met iets lekkers van de Bökkers Mölle.