Ondernemend

Diëtist Astrid van Tongeren neemt je voeding en eetgedrag onder de loep

Aankomen of afvallen en het gewenste gewicht behouden, het is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. We weten precies wat we zouden moeten doen of laten, maar voordat je het weet ben je alweer aan het doen wat je altijd al deed… met hetzelfde resultaat…Dat is ook niet zo vreemd omdat onze eetgewoonten door de jaren heen diep verankerd zijn in ons brein. Ben jij je hiervan bewust?

Diëtist Astrid van Tongeren neemt je voeding* onder de loep evenals je aangeleerde eetgedrag**.

*Voeding: Vaak is te zien dat mensen helemaal niet zo veel eten maar wel te zwaar zijn, moeilijk kunnen afvallen, zich niet fit voelen of last hebben van een chronische aandoening zoals hart en vaatziekten en (pre) diabetes. Dat kan komen doordat er ongemerkt meer bloedsuikerverhogende voedingsmiddelen (suikers en zetmelen) worden gegeten dan je doorhebt. Er is dan veel suiker in je bloedbaan en dit kan tot insulineresistentie leiden. Tekenen van insulineresistentie zijn onder andere  een opgeblazen gevoel, behoefte aan zoet (na het eten) en regelmatig trek.  Naast suikerrijke voeding kan ook (chronische) stress de bloedsuiker doen stijgen.

**Eetgedrag: Wat gebeurt er op die momenten dat er gegeten wordt, terwijl er geen ‘echte’ honger is? Vaak speelt chronische stress, emoties,  disbalans in energie gevende/nemende  dagelijkse bezigheden, niet voldoende aan jezelf toekomen, een rol. Ook kan het zijn dat daardoor juist te weinig gegeten wordt en er eetproblemen/stoornissen kunnen ontstaan. Bewust worden, herkennen  van welke dingen er invloed hebben op het eetgedrag is dan de eerste stap.

Astrid van Tongeren begeleidt mensen bij het maken van betere voedings- en gedragskeuzes  in een ontspannen sfeer en met begrip. Het is de bedoeling samen handvaten te vinden om het eetgedrag te veranderen zodat je weer voelt dat je een keuze hebt. Je hebt zelf de regie en kunt zo bereiken wat je werkelijk wilt. Wat een verademing!

Astrid heeft haar praktijk aan huis op de Dorpsstraat 15, hartje Twello, de ingang is aan de Dorpsdwarsstraat.

Dus: Wil je afvallen, je energiek en in balans voelen, je gezondheidsklachten verbeteren?  Astrid van Tongeren Voeding & Eetgedrag helpt je hiermee! Bel 0571-272850  of mail naar  info@astridvantongeren.nl voor een afspraak of meer info.